Den hör till de franska grundsåserna och kan elaboreras till Mousselinesås (en Hollandaise med vispad grädde i) Béarnaisesås (ungefär som en Hollandaise men med en smaksättande reduktion på schalottenlök, vitt vin eller hellre torr Vermouth samt dragon), Choronsås (tomatiserad Béarnaisesås) men även mer ovanliga varianter som Hollandaise med vispad äggvita eller en underbar variant smaksatt med fiskfumet som är en starkt reducerad fiskfond
En hemmagjord bearnaisesås är inte alls svår att få till, bara man tar det lugnt och försiktigt. Häll vinäger, vatten, schalottenlök och vitpepparn i en såskastrull
Foto. Karin / bevemyrs blogg. . Att grilla lax tillhör något av det godaste. Serverad med sallad och en röra av creme fraiche, philadelphiaost, citron och kryddor är det näst intill oslagbart
Den här är bara SÅ god, helt klart min favorit just nu och jag kan äta den till allt. Provar du också kan du vara säker på att den blir beroendeframkallande