Lägg i ett ark och pensla med smör, lägg på nästa ark lite omlott, pensla med smör och fortsätt att lägga arken lite oregelbundet omlott, så att det blir ett jämntjockt pajskal med överhäng på kanten
Tryck ut i pajformen. 1Pajdeg. 1200-300 g räkor 125 g vitlöksost 2 dl ost 2 ägg 1 burk crème fraiche, 2 dl 1-2 msk dill Pajdeg 2 3/4 dl vetemjöl 1 krm salt 90g smör ½ dl vattenKör i hop degen i matberedaren. Grädda 15min i 175 grader Häll sedan i räkorna i pajskalet
Kavla smördegsplattan så den passar i en pajform. Häll smeten i pajskalet. Ställ in en plåt i ugnen på 200 grader så den hinner bli varm tills pajen gräddas
En lyxig och enkel räkpaj som kan få det att vattnas i munnen av blotta tanken på den. Pajdeg. Garnera pajen och servera den med gott bröd och en sallad
ikväll gjorde jag en paj som passar perfekt när man råkat koka lite för mycket potatis. tryck ut degen i en pajform (går fint att kavla den först), nagga och skicka in i frysen i 10 min. grädda pajskalet i 15 min (bäst att i ugnen efter halva tiden, trycka till degen upp mot kanterna så den inte "glider ner")