En fräsch och syrlig libanesisk potatissallad. Den passar att serveras vid de flesta rätter. Jag älskar att servera den till grillat med myntatzatiski bredvid
Toum. Kungen av alla såser och dressingar som finns i det libanesiska köket, om du frågar mig. Den skiljer sig från aioli, mycket lenare, krämigare i konsistensen och den görs på äggvitor
Vi var bjudna till våra vänner familjen J. en lördagskväll i april. De bjöd på en uppsjö av smårätter. Vi hade själva varit på Abbamuseet samma dag och Anders undrade därför vad familjen J
En rejäl köttbit med en god sås och potatis i all ära men plockmat tar nästan priset. Att sitta ett sällskap kring ett bord med massa små rätter där man kan välja och vraka tycker jag är alldeles underbart
Sätt ugnen på 225°. Halvtina degen i en blöt handduk. Blanda ost, peppar och mynta. Ta loss ett degark (12*12 cm) i taget och låt resten ligga kvar i handduken
En god aubergineröra gjord av grillade grönsaker, smaken blir härligt rökig och mustig. Mycket fräscht och gott som tillbehör till maten eller att ätas med en bit bröd
(Bilden som fanns i receptboken)Det var tur att jag hade annat att äta igår när jag hade glömt att köpa tomatkross eller tomater, annars hade jag också svimmat, och inte bara prästen