Välj naturbetat lamm, gör majonnäsen själv och drick en kall öl till. 700 gram lammfärs. Man kan äta hamburgare stående på gatan mitt i natten med en ketchupklick på hakan och en löjligt underdimensionerad servett att torka bort den med
Tillsätt pressad eller riven vitlök och smaka av med salt och peppar (nötfärs och lammfärs kan ätas rå men fläsk måste du steka en provbit innan du smakar)
Stek lammkotletterna i rikligt med smör och olja och resten av. Stek lammkotletterna i rikligt med smör och olja och resten av vitlöken samt rosmarinen ca 3 minuter på varje sida
Blev så glad när jag hittade både svensk lammkotlett och svensk lammfärs, oftast är det nya zeeländsk som står till buds och det är inget fel på dem men inte speciellt klimatsmart
Well lite lammkotletter i ugnen är jättegott och talar ofta för sig själv. Bryn smöret i en stekpanna och vänd runt lammracksen så de får en fin färg, kryda med mortlad timjan, havssalt & svartpeppar
Lamm är väldigt gott kött, och lammracks är lite extra festligt tycker jag. Gnid in lammracksen och grilla dem sedan i ugnen till rosa perfektion, helst på låg värme efter att de stekts hastigt i het panna för att få fin yta
4 st lammkotletter. Lägg de förstekta lammkotletterna över rotsaksblandningen i ugnsformen och ställ allting i ugnen för ytterligare 15 minuter i 165 graders värme. GLAD PÅSK 4 st lammkotletter
Lammkotletterna är marinerade i chili, oregano och timjan och är så goda att man i slutet av måltiden sitter med köttet i händerna och gnager tills benet är helt rent
Till lördagskvällen blev det grillade lammkotletter. Inspirationen till marinaden fick jag av Paolo Roberto ( här ) Till kotletten blev det riven potatis