Efterrätt

Efterrätt

  • 15 Recept
Falsk hummersoppa

Falsk hummersoppa

700 g morot 4 dl vatten 1 tsk salt 1 gul lök 1,5 msk smör 1 msk vetemjöl 7 dl hönsbuljong 2-3 msk cognac 1,5 dl vispgrädde cayennepeppar (efter smak) vitpeppar (efter smak) dill, till garnering
Choklad och kola

Choklad och kola

Igår blev jag sugen på att göra något med någon sorts kola eller karamell. Vad man nu säger. Så det blev en paj med chokladbotten, chokladganache och kola
Cappuccino cheesecake.

Cappuccino cheesecake.

En mäktig, samtidigt friskt syrlig dessert med fin smak av gott kaffe. Kakan ska inte bakas, men stelna i kyl ca 8 timmar – börja i tid
Cheesecake med Cappuccino

Cheesecake med Cappuccino

Alltifrån småkokor till goda efterrätter. Så var det dags för mannen att fylla 40 år. En härlig ålder som så klart ska firas
Fransk chokladmousse

Fransk chokladmousse

200 g mörk choklad, hackad. 1 ¾ dl vispgrädde. 3 äggulor
GLASSFYLLDA CITRONER

GLASSFYLLDA CITRONER

Ännu ett toppen recept för latmajan, som vill ha en enkel och god efterrätt. Vacker tycker jag också den blev och hur god som helst
Glassig citron

Glassig citron

4 citron 2 dl vispgrädde 2 äggula 1 dl florsocker 1 dl lemon curd 1 dl turkisk yoghurt (10 %) 3 msk citronsaft, färskpressad pistagenötter, hackade
Vanilj

Vanilj

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 3 dl grädde 1 st gelatinblad 4 msk socker 1 st vaniljstång 1 st limefrukt(er) Köp receptet
Fikonflarn med ädelost

Fikonflarn med ädelost

Ingredienser Portioner. 8-10 250 g smördeg 1 dl fikonmarmelad 4 färska fikon 140 g gräddädelost 1/2 dl grovhackade hasselnötter Lägg till i inköpslistan
Salt Kolapannacotta

Salt Kolapannacotta

29 December 2018. Salt Kolapannacotta. Planerar du nyårsdessert så har du här en väldigt god och enkel dessert som du kan göra
Citronsorbet med vodka

Citronsorbet med vodka

Blanda alltsammans och häll ner i en glassmaskin. Alternativt, ställ en skål i frysen med sorbetsaften och rör då och då tills det blir en smidig massa