Baka

Baka

  • 134 Recept
Snabb rågsiktslimpa

Snabb rågsiktslimpa

Här kommer ännu ett sno-ihop-bröd, alltså ett sånt som inte ska jäsa. Jag tycker mer och mer om den sortens bröd
Citron&Vanilj Wienerlängd

Citron&Vanilj Wienerlängd

Citron&Vanilj Wienerlängd. 16 april 2019 @ 21. 38. Jag gillar kombinationen vanilj och citron. Brukar köpa Foxkolagodisar och de där vita vaniljsnöbollarna på lösvikt och äta dem ihop, så gott

Ost- och skinkgifflar med dragon

Hacka samman mjöl, salt, bakpulver och smör. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Tag upp degen på mjölat bord, dela i 16 delar
Irländskt snabbröd

Irländskt snabbröd

Receptet och bilderna kommer från Paul Hollywood och Hela England Bakar Masterclass. 500 g stenmalet fullkornsmjöl
Snabbröd: Honungslimpa

Snabbröd: Honungslimpa

De flesta bikarbonat jag bakar brukar jag proppa med fullkorn och fibrer. Det senaste latmansbrödet jag gjorde blev så populärt här hemma att det tog slut lite oväntat fort, så fort att jag inte tänkte på att sätta en försurdeg innan det var för sent
Snabbröd

Snabbröd

underbara bloggnyttigare scones2 dl havregryn. 2 dl spelt (eller vete om man vill). 1 dl frön (jag tog solrosfrön)
Snabba tekakor

Snabba tekakor

Snabba tekakor. Hej. Hoppas helgen har varit bra. Vi har njutit av underbart höstväder, mer såna dagar tack
Cecilias grova filmjölksbröd

Cecilias grova filmjölksbröd

Här kommer ett recept på bröd utan vetemjöl och socker/sötningsmedel. Jag har utgått från ett vanligt recept på ett filmjölksbröd och ändrat på det
Stekpannebröd med bakpulver

Stekpannebröd med bakpulver

Ett enkelt stekpannebröd som jag använde till både mellis och en middag. Det är godast om man äter det nygjort men går även att värma upp en snabbis i brödrosten
Bästa brödet på 5 minuter!

Bästa brödet på 5 minuter!

Jag är inte mycket för att baka matbröd men jag hittade ett recept som jag inte kunde motstå. Med fem (5) minuters arbetsinsats och utan knådande utlovades ett perfekt resultat
Filmjölksbröd

Filmjölksbröd

Sätt ugnen på 175 grader C och klä en limpform (1,5 l) i bakplåtspapper. Rör ihop alla ingredienser till en grötig konsistens och stjälp över i formen

Danskt rågbröd

Danskt rågbröd är en färdig brödmix för fullkornsbröd med surdeg. Genom att tillsätta vatten och jäst så får man enkelt ett nygräddat bröd
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Men såklart man dka baka sitt eget, inget slår det. Danskt rågbröd, ett av mina absoluta favoritbröd - både som hembakt och köpt färskt i butik
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Rör ihop allt så att det blandas väl och klicka ut degen i 2 bakpappersklädda brödformar (1,5 l). Jämna till ytan lite med en blöt slev (eller hand) och låt jäsa cirka 12 timmar i rumstemperatur (~20 grader)