Denna grönkålspaj med valnötter och västerbottensost gör jag varje jul, och inte bara till julbordet utan älskar att laga den till decembermiddagarna också
Hembakta pitabröd är supergott. Bara att frysa dom och ta upp och värma när det är dags att äta. Man kan fylla dom med kyckling, köttfärs, ost, grönsaker eller det man vill
Ingredienser Portioner. 36 degknyten 2 salladslökar 2 kinakålsblad (2 kinakålsblad motsvarar 1 liten pak soi) 1 1/2 cm färsk ingefära 250 g fläskfärs 1 msk soja 1 msk maizena majsstärkelse 1 msk vinäger, gärna risvinäger 2 tsk sesamolja 1 tsk socker 1 pkt vårrulle eller wontondeg tunna degblad som finns frysta i butiker med asiatiska produkter kinakålsblad till ångkokning Lägg till i inköpslistan
Varva spenat, getost, betor och äggstanning i pajskalet. Gör pajen med köpt utkavlad pajdeg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter eller tills pajen är genomgräddad, känn med provsticka
Igår kväll blev det en god paj, lite rött vin och Game of Thrones på tv. Tillbaks till pajen. Inte riktigt lika gott som en vanlig pajdeg, men helt klart godkänt
Innan dess vill jag dela med mig av en paj. Eller ja, receptet på en paj lite närmare bestämt. Paj är något som efterfrågas i detta hushållet ganska ofta, och då speciellt av pappan i huset
Ingredienser pajdeg. Gör så här - pajdeg. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet 10 minuter i cirka 200 grader