8 2 stora grönkålsstånd (à ca 1/2 kg) 5 dl skinkspad eller köttbuljong (fond eller tärning + vatten) 1 msk smör eller margarin 1 dl vispgrädde 1 tsk salt 1/2 tsk socker 1 krm vitpeppar Lägg till i inköpslistan
En vitkål gömde sig långt in i kylen. Vitkål som är så gott. På en matblogg hittade jag ett recept på ugnsrostad vitkål som lät riktigt smaskigt, enkelt, smidigt och lagom till lunch
Jag kunde knappt sluta äta för det är ju så otroligt gott med köttfärs och vitkål. Vill du så kan du även äta potatis och/eller broccoli till, men eftersom kålpuddingen är så god i sig äter jag bara den
I lördags var vi bortbjudna och fick en jättegod kycklinggryta med ugnsrostad spetskål till. Jag älskar ju kål i alla dess former och det här var ännu en ny variant för mig