Till förrätt blev den än en gång Tinas snabba ostfondue. Ny vecka. Söndagen kom och efter några timmars röjning i förråd och två vändor till tippen, tog jag och Åsa en tur ut i skogen för att hämta hem all svamp
Halloj. Här var man uppe innan tuppen. Kroppen är inställd på vardagstid. Tack och lov skiner solen, så man kanske får sig lite bränna innan det ska börja regna som prognosen säger
. Vitlöksgratinerade havskräftor, en perfekt start på middagen. Godast blir det med färska kräftor, men det går bra även med kokta, halvera då tiden i ugnen eftersom de lätt blir torra
Sätt ugnen på 250 grader. Klyv havskräftorna längs med. Lägg halvorna i en ugnsfast form. Mixa alla ingredienser till fyllningen och fördela ut smeten över havskräftorna
Nyårsmiddagen inleddes med gratinerade havskräftor till förrätt. Erik stod för tillagningen och det är sällan han misslyckas i köket, den här gången glänste han till och med lite extra
1. Förbered kantarellsmöret. Ansa och finhacka kantarellerna. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Stek kantarellerna och löken i en stekpanna tills vätskan från svampen har kokat in