Förrätt

Förrätt

Nyårsmeny 2012

Nyårsmeny 2012

Förrätten var gratinerad hummer och jag hittade många spännande recept som jag ville testa. Förrätt. Förrätt
Mört kött och goda tillbehör

Mört kött och goda tillbehör

Till förrätt blev den än en gång Tinas snabba ostfondue. Ny vecka. Söndagen kom och efter några timmars röjning i förråd och två vändor till tippen, tog jag och Åsa en tur ut i skogen för att hämta hem all svamp
Fyllda champinjoner

Fyllda champinjoner

6 medelstora champinjoner - ca 150 gram - som kastanjechampinjon, skogschampinjon eller vanlig champinjon
Recept: shrimp rolls

Recept: shrimp rolls

Jag serverade mina med potatisklyftor som en varmrätt, men de passar såklart bra som förrätt eller tilltugg också, och kan då med fördel halveras
Heta räkor med vitlök och chili

Heta räkor med vitlök och chili

Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. Man får helt enkelt pröva sig fram vad som passar
Chilimarinerade räkor

Chilimarinerade räkor

Skala räkorna och lägg dem i en skål. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp oljan i en stekpanna
Glad påsk! - Öjebyröra

Glad påsk! - Öjebyröra

1 brk kräftstjärtar. 1 dl riven Västerbottensost. 1 dl majonnäs. 2 msk hackad dill. 1 msk hel kummin. 2 cl OP Andersson
Friterade räkor med Dijonsås

Friterade räkor med Dijonsås

Blanda alla ingredienserna till såsen och ställ den kallt att "mogna". Skala räkorna. Vispa samman vätska och mjöl till en jämn smet
Smördegshjärtan med västerbottensost

Smördegshjärtan med västerbottensost

Halloj. Här var man uppe innan tuppen. Kroppen är inställd på vardagstid. Tack och lov skiner solen, så man kanske får sig lite bränna innan det ska börja regna som prognosen säger
gratinerade havskräftor!

gratinerade havskräftor!

 . Vitlöksgratinerade havskräftor, en perfekt start på middagen. Godast blir det med färska kräftor, men det går bra även med kokta, halvera då tiden i ugnen eftersom de lätt blir torra
Gratinerade havskräftor

Gratinerade havskräftor

Sätt ugnen på 250 grader. Klyv havskräftorna längs med. Lägg halvorna i en ugnsfast form. Mixa alla ingredienser till fyllningen och fördela ut smeten över havskräftorna
Gratinerade havskräftor

Gratinerade havskräftor

Nyårsmiddagen inleddes med gratinerade havskräftor till förrätt. Erik stod för tillagningen och det är sällan han misslyckas i köket, den här gången glänste han till och med lite extra
Gratinerade havskräftor

Gratinerade havskräftor

1. Förbered kantarellsmöret. Ansa och finhacka kantarellerna. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Stek kantarellerna och löken i en stekpanna tills vätskan från svampen har kokat in