Ett tacksamt recept som kan användas till mycket. Idag blev det kaka med fylld av grannens plommon samtidigt som vi gjorde ett lass med plommonsylt med kanel och kardemumma
Ett recept ur Anna Bergenströms bok Nya Annas Mat. Första gången jag gjorde denna kakan var någon gång när jag gick på gymnasiet om jag inte minns helt fel
Den här saftiga och goda nektarinkakan hade jag tänkt att ta med till jobbet, men när jag skulle lägga den i transportlådan slant jag och tappade kakeländet så att den landade rätt brutalt i köksbänken istället för att långsamt glida ner i lådan
Ingredienser Portioner. 8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5