Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 800 g hjortstek salt och peppar 3 msk Färsk timjan (hackad) Rapsolja Enbärssky 1 st Schalottenlök 1 msk Farinsocker 3 msk Konc kalvfond 3 dl vatten 3 st Enbär Rosmarin (en kvist)
Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta (gärna linguini) 340 g majskorn 3 förp tonfisk i vatten (à 120 g) 2 dl crème fraiche 1 rödlök 1/2 ask plommontomater (à 500 g) 65 g ruccola Att ha hemma salt peppar Lägg till i inköpslistan
Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt övriga ingredienser, men spara lite mjöl till utbakningen
1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder