Har länge vart nyfiken på detta med grytbröd. Det är ju en metod som är lite speciell där man värmer upp en, i mitt fall, gjutjärnsgryta i ugnen, för att sedan grädda degen i den
Det är inte ofta som jag springer på och dessutom testar sådana nyttiga recept. Det här brödet innehåller inte mjöl överhuvudtaget, däremot en massa nyttigheter som keso och massa fröer
När jag hittade det här receptet i tidningen hembakat tvekade jag inte en sekund att pröva det. Jag och sambon har flertalet gånger (innan jag började baka eget bröd…) gått ner till lokala butiken och köpt såna däringa lösbröd, typ tre stycken för 15 kronor
Idag, den 4. e oktober, så är det kanelbullens dag. Det bakades bullar i förra veckan och det bjöds på bullar på jobbet idag, så jag känner mig rätt nöjd
Kvällsmys i gotteboden. Hemmagjorda marshmallows som var en av sakerna i senaste bakboxen. Det är den norska bakgurun Manuela Kjeilen, som numera bor i Stockholm, som gör denna box och de kommande två
Åh vad det här väcker minnen till liv. Chokladbiskvier, den goda, chokladdoppade kondisbiten. En av mina absoluta favoriter, faktum är att chokladbiskvier var det första jag bakade och visade upp här på bloggen
Ett gott bröd behöver inte vara svårt att baka. Vist är det kul att lyckas med ett bröd som kräver mycket pyssel och har många moment, men bröd som man bara ”rör ihop” är så smidigt
Den här godbiten, en härligt nötig kaka, går inte av för hackor. Här har vi en superenkel kaka (tänk göra chokladbollar), det enda som tar tid här är väl egentligen gräddningen
Jag har gjort dem förr och idag gjorde jag dom igen. Dom här saffransbiscottina är så goda och är en klassiker hos oss, kommer göras många jular framöver
Jag har alltid bakat efter recepten med volymangivelser såsom dl. , msk. och tsk. m. fl. MEN, är det något jag har lärt mig under resans gång, så är det att en dl
Att vakna på morgonen, dricka en kopp kaffe och under tiden värms ugnen upp, för att sedan baka av dessa nattjästa rågfrallor (eller annat bröd för den delen)