Goddagens. Fredag idag, men egentligen spelar ju inte veckodagarna någon roll mitt i semesterlunket. . Har varit på en liten båttur på förmiddagen idag
Skala och skär morötterna i halvmånar, skär zucchinin åckså i halvmånar eller kvartar beroende på storleken, hacka löken, vitlöken och chilin om du använder den
Vi älskar grönsaksbiffar här hemma. HÄR. hittar du recept på några av våra favoriter. Det är så gott att servera grönsaksbiffar med sallad, couscous eller som vi gjorde här med friterade potatisklyftor, waldorfsallad och ajvar
Gott, värmande och mättande. Sydfransk gratäng med aubergine & squash är len och följsam i smaken. Ungefär som ett matminne från barndomen – du vet att det finns men du har ändå glömt bort det
Jambalaya har rötter både i Karibien och kreolska Louisiana med spanska och franska influenser. Traditionellt ska det ingå kött, grönsaker, buljong och ris i en jambalaya
Eller kanske snarare ett gäng tips till hur du på bästa sätt kan få till en riktigt schysst vegolasagne, för det här är en rätt som är gjord för att varieras enligt eget tycke och smak
En enkel rätt med mustig smak. Bra att ta till när man inte har tid för något lägre kok. Ingredienser 3-4 portRis enligt förpackningen2/3 påse med quornbitar1 gul lök1 burk korssade tomater½ påse tacokryddasaltGör så här
Ingredienser4 quornfilèerCa 1dl grädde1 burk färskost av philadelfiatyp1/2 grönsaksbuljongtärning1dl gräslök1vitlöksklyftaNågon god örtkryddalite salt Gör så här
Det här är en sås som blev till när jag ville använda ingredienser som jag redan hade hemma. Såsen blev mycket smakrik och god och jag serverade den med kokt ris och grönsaker
Proffs på det sätt som man blir av att enbart ha Googlat sig till fakta (hrm hrm), satte jag i lördags sekatören i både körsbärs- och äppelträdet hemma och gav båda träden en lite prydligare frisyr