Asien

Asien

Asiatisk het kycklingsoppa

Asiatisk het kycklingsoppa

Hacka lök och vitlök, fräs i olja på svag värme tillsammans med ingefäran. Lägg över i en stor kastrull
Asiatisk kycklingsoppa

Asiatisk kycklingsoppa

2 schalottenlökar (eller 0,5 gul lök). 11 msk rapsolja (eller olivolja). 12-3 kycklingfiléer. 11 msk ingefära, finhackad
Pad Thai med tofu

Pad Thai med tofu

200 g nudlar (risnudlar men även äggnudlar funkar)400 g tofu0,5 dl soja0,5 tsk salt2 msk honung1 liten purjolök1 vitlöksklyfta200 g färska böngroddar2 msk olja1 krm röd chili1 dl hackade salta jordnötter1 lime i klyftorKoka nudlarna efter anvisningarna i förpackningen
Paneng curry med tofu och glasnudlar

Paneng curry med tofu och glasnudlar

21 Mar. 14. 48. Twitter. Facebook. Paneng curry med tofu och glasnudlar. 1kommentarer. Idag blev det glasnudlar och tofu i paneng curry
Stekta räkor med glasnudlar

Stekta räkor med glasnudlar

Stekta räkor med glasnudlar (2 personer). ca 400 gram stora räkor, välj miljövänligt. 1 st. förpackning glasnudlar
Japan inspirerad kycklingsoppa

Japan inspirerad kycklingsoppa

Japan inspirerad kycklingsoppa. 2015-09-10, 20. 40. Idag gjorde jag något helt nytt. Hackade lite grönsaker, strimlade en kycklingfileé och kokte upp tillsammans med vatten, buljong och lite kryddor
Koreansk wok till middag

Koreansk wok till middag

Koreansk wok till middag. Igår var jag ju sugen på skräpmat men idag känner jag mig som vanligt igen så idag blev det en koreansk wok med glasnudlar, bulgogi och gränsaker till middag
Misosoppa & nudlar

Misosoppa & nudlar

Varma sommardagar som dessa orkar man inte äta något tungt, men lite misosoppa med nudlar och rökt tofu sitter fint
Misosoppa

Misosoppa

Misosoppa är en mycket hälsosam japansk soppa, gjord av fiskbuljong, “dashi” och miso, och andra ingredienser
Kycklingsoppa med glasnudlar

Kycklingsoppa med glasnudlar

Bryt glasnudlarna i bitar och lägg dem i en skål. Häll på hett vatten och låt nudlarna svälla, ca 3 minuter
Asiatisk torsk med glasnudlar

Asiatisk torsk med glasnudlar

Förra veckan lagade jag en god fiskrätt med asiatiska smaker. Receptet hittade jag i senaste numret av Laga Lätt