Bröd O Vaganskt

Bröd O Vaganskt

Focaccia – god och glutenfri

Focaccia – god och glutenfri

Vispa äggen fluffigt och tillsätt färskosten. Tillsätt oljan och rör om. Blanda alla torra ingredienser separat och rör sedan ner
Starta en surdeg. Med äpple

Starta en surdeg. Med äpple

Påskynda jäsning genom att röra runt med slev en gång per dag. Skrapa ner ”grundsurdegen” i en stor bunke
Glutenfria morotsmuffins

Glutenfria morotsmuffins

Morotskaka är ju bara såå gott. Och visst går det att göra i miniformatOCH glutenfritt - typ minimuffins
Glutenfria tekakor (bästa receptet!)

Glutenfria tekakor (bästa receptet!)

Smula jästen i en bunke och lös upp den med vatten ocholja. Tillsätt sirap, salt och fiberhusk. Blanda i mjölet och arbeta till en deg
Glutenfritt tortillabröd/tacobröd

Glutenfritt tortillabröd/tacobröd

Tortillabröd. Bröd,. Taco,. Man jag gjorde egna tortillabröd till tacos istället för de vanliga som är gjorda på vetemjöl
Nyttig glutenfri hamburgerbröd

Nyttig glutenfri hamburgerbröd

Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Blanda ägg ochkeso i en bunke
Glutenfria tekakor med havre

Glutenfria tekakor med havre

10 tekakor. 4 dl glutenfria havregryn (tex semper eller friends of Adam). Jag tog 6dl mjölmix och 2,5dl havremjöl för att få mer smak av havre. Jag smaksatte mina tekakor med 1tsk brödkryddor men det är lika gott utan 10 tekakor 5 dl mjölk. 4 dl glutenfria havregryn (tex semper eller friends of Adam)
Ostfrallor (glutenfria, lchf)

Ostfrallor (glutenfria, lchf)

Instruktioner. Rör ihop de torra ingredienserna, vispa ner smält smör ochostoch sist de torra ingredienserna
Glutenfri mjölmix

Glutenfri mjölmix

Förvara torrtoch svalt. 5 dl bovetemjöl. 2 dl potatismjöl. Blanda alla ingredienser. 7 dl rismjöl
Glutenfritt Bröd

Glutenfritt Bröd

Bestämde mig för att testa ett glutenfritt bröd då jag har fått många önskemål om det. Svensk sommaro jag har kommit in i te och smörgåsträsket
Enkla ljusa frallor

Enkla ljusa frallor

Rör ihop degen med en träslev, eller en slickepott, och blanda ordentligt. Täck bunken med ett lockoch låt den jäsa i rumstemperatur över natten