Köttet ska ju bli så där mört och gott. Skär köttet i grytbitar och bryn dem. Vispa ur stekpannan med vatten och tillsätt det samt köttbuljong i grytan
Syrran med familj har anlänt och vi har fullt hus. Kvällens rätt blev en rätt med fläskfilé och starka korvar, en så kallad kreolsk gryta som är en bra maträtt när man är många
500 g benfritt fläskkött av bog eller skinka. 1500 g benfritt fläskkött av bog eller skinka 1 msk smör eller margarin 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 2 gula lökar eller 1 purjolök 2 dl vatten 1 grön paprika 1 msk tomatpuré 2 msk mango chutney 1 msk vetemjöl 1 dl tunn gräddePutsa köttet, skär det i bitar och bryn det i lite matfett i en stekgryta. Rör om väl och låt grytan eftersteka ytterligare ca 10 minuter eller tills köttet är mört