Låt ändarna på rullen vara öppna så att köttsaft och fett kan rinna ut. 600g köttfärs + 300g fläskfärs (eller utgå ifrån 2 delar blandfärs + 1 del fläskfärs). 600g köttfärs + 300g fläskfärs (eller utgå ifrån 2 delar blandfärs + 1 del fläskfärs)
Olja till formen 4 stora fläskkotletter med ben à ca 200g Salt & svartpeppar 3 msk ströbröd 1 ½ dl äpplejuice 1 stort äpple, skalat och fint tärnat (ca 2 dl) 1 msk färsk salvia, fint strimlad ½ dl russin 2 msk smält smör
Ju längre den får koka ihop desto godare är den, men har man riktigt bråttom kan man även tärna ner köttet i små bitar, så kan den vara klar på en timme
Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Fördela kött och marinad ovanpå. Häll såsen över köttet och tillaga i mitten av ugnen, ca 30 minuter
Slå såsen över köttet, i mitten av formen. Tjoho. Efter jobbet idag drar vi husvagnen till Lycksele. Där är det stugsista på campingen och marknad i centrum
Lägg köttet i botten på en ugnsfast form. En mycket lyckad kombination av smaker. )Till 4 personer600-700 gr fläskytterfilé eller fläskfilé1 stor röd paprika, hackad2 små gula lökar, hackade1 vitlöksklyfta, pressad1-2 syrliga äpplen, hackade3 dl creme fraiche3 dl grädde1 dl mango chutney2 msk tomatpuré1 tsk sambal oelek2 tsk curry1 tsk paprikapulver3 dl riven ost, med smakSaltPepparCashewnötterGör så härPutsa filén