Letade runt på pickipicki häromveckan och hittade ett bröd som lät gott. I fredags var det bakdags och då passade jag på att göra brödet, receptet kommer från Renée Voltaire
I förra veckan testade jag att baka ett nyttigt bröd och himmel så gott det blev. Jag älskar verkligen smaken av fil i bröd, det gör liksom hela brödet
Det här goda brödet är supergott att äta till kräftor med en god kryddost eller brännvinsost på och vi åt det här brödet när vi hade min mans bror med fru över på middag i söndags
Två bröd, surdeg dag 1, baka ut dag 4, jäsa 1,5 tim + 1,5 tim, ugn 250 grader ca 45 min. Forma till två bröd, lägg på bakplåtspapper på plåt, låt jäsa ca 1,5 timme till. Sätt ugnen på 250 grader, pensla bröden med lite vatten och strö över frön innan de gräddas i mitten av ugnen. Beroende på ugn kan man behöva sänka temperaturen till ca 200 grader så att bröden inte bränns. Grädda ca 45 min, klara när de låter ihåliga när man knackar på undersidan, eller när temperaturen i brödet är ca 100 grader
Tvätta händerna noga och strunta i besticken, ät maten med hjälp av brödet istället. Finns jättemånga recept på naanbröd och många är med jäst och bakpulver