Bröd

Bröd

  • 32 Recept
Glutenfritt tortillabröd

Glutenfritt tortillabröd

Stek tortillabröden på hög värme i en torr stekpanna på båda sidor ett par minuter, tills de har fått färg och känns lätta
Jättegott bröd!

Jättegott bröd!

Som Frida bakade när hon var här, nu har vi försökt oss på det också. 2dl havregryn. 1dl sesamfrøn. 1dl linfrön
Alexandra Zazzis gjutjärnsbröd

Alexandra Zazzis gjutjärnsbröd

Kontrollera med stektermometer att brödet är 98–100 grader i mitten. vetemjöl med hög protein halt, typ special vetemjöl eller manitoba
Söndagsfrukost + brödrecept

Söndagsfrukost + brödrecept

Med tanke på alla dessa ”konstigheter” till frukost (och som den braiga fru jag är) så fick Peter faktiskt vanligt hederligt bröd också
Gott grovt bröd

Gott grovt bröd

Letade runt på pickipicki häromveckan och hittade ett bröd som lät gott. I fredags var det bakdags och då passade jag på att göra brödet, receptet kommer från Renée Voltaire
Dinkelsurdegsbröd

Dinkelsurdegsbröd

Detta är ett jätte gott bröd och som passar speciellt bra för oss med ibs då detta bröd är fritt från foodmaps dvs sånt vi med ibs ska undvika
Wargens nyttiga bröd

Wargens nyttiga bröd

I förra veckan testade jag att baka ett nyttigt bröd och himmel så gott det blev. Jag älskar verkligen smaken av fil i bröd, det gör liksom hela brödet
Chapatis (indiskt bröd utan jäst)

Chapatis (indiskt bröd utan jäst)

Alldeles strålande goda är de tunna bröden varma till vilken indisk currygryta som helst. Chapatis är bland de enklaste tillbehören som finns
Nyttigt bröd helt utan mjöl!

Nyttigt bröd helt utan mjöl!

Det här brödet innehåller inte mjöl överhuvudtaget, däremot en massa nyttigheter som keso och massa fröer
Nyttigt bröd utan mjöl och jäst

Nyttigt bröd utan mjöl och jäst

Häromdagen när jag satt och slösurfade hittade jag ett brödrecept som lät spännande. Ett nyttigt bröd utan mjöl och jäst
Såå himla gott nybakat bröd

Såå himla gott nybakat bröd

Det här goda brödet är supergott att äta till kräftor med en god kryddost eller brännvinsost på och vi åt det här brödet när vi hade min mans bror med fru över på middag i söndags
Italienskt surdegsbröd

Italienskt surdegsbröd

Det som återstod för mig var då enbart att hitta ett bröd baserat på vetesurdeg som verkade roligt att baka
Surdegsbröd – värt besväret

Surdegsbröd – värt besväret

Två bröd, surdeg dag 1, baka ut dag 4, jäsa 1,5 tim + 1,5 tim, ugn 250 grader ca 45 min. Forma till två bröd, lägg på bakplåtspapper på plåt, låt jäsa ca 1,5 timme till. Sätt ugnen på 250 grader, pensla bröden med lite vatten och strö över frön innan de gräddas i mitten av ugnen. Beroende på ugn kan man behöva sänka temperaturen till ca 200 grader så att bröden inte bränns. Grädda ca 45 min, klara när de låter ihåliga när man knackar på undersidan, eller när temperaturen i brödet är ca 100 grader
Bröd i gjutjärnsgryta

Bröd i gjutjärnsgryta

Blanda ut jästen med det kalla vattnet. Var noga med att jästen blir helt upplöst. Tillsätt mjöl & salt. Degen ska vara ganska lös