Löjrom med rösti och klassiska tillbehör Häng av löjromen i en finmaskig sil. Finhacka rödlöken och skär citronen i klyftor. Riv potatisen grovt på rivjärn, salta och krama ur överflödig vätska ur potatisen www.koket.se
Crêpes à la Prins Bertil Crêpes. Vispa äggen med lite av grädden. Tillsätt under vispning mjöl, salt och resten av grädden. Låt smeten svälla ca 30 minuter www.koket.se
Pilgrimsmusslor med tryffelmajonnäs 400 g pilgrimsmussla. 1salt. 1svartpeppar, nymald. 12 msk smör, till stekning. 1tryffelmajonnäs. 12 äggulor. 11 tsk citron, färskpressad www.koket.se
Smörstekta pilgrimsmusslor 8-12 pilgrimsmusslor. 12 msk smör, rumstempererat. 1gourmet flingsalt. 1svartpeppar. 12 klyfta vitlök. 11 schalottenlök, finhackad www.koket.se
Pilgrimsmusslor à la Provencale 2 msk olivolja. 11 liten lök, finhackad. 1560 g tomater, skalade, urkärnade och tärnade. 11 msk olja. 13 msk osaltat smör www.tefal.se
Cocktail med avokado, löjrom och västerbottensflarn Hittade det här receptet i senaste Elle Mat & Vin. Och det passade ju som handen i handsken till glöggminglet Smaskelismaskens
Västerbottensruta med löjrom Ingredienser Portioner. 6 1 rulle kyld smördeg (à 250 g) 3 ägg 2 dl crème fraiche 1 tsk salt 2 krm peppar 200 g riven Västerbottensost 1 liten rödlök 1 1/2 dl gräddfil 100 g löjrom 1 ask smörgåskrasse dillvippa till garnering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen www.ica.se
Grym räkpaj Foto. Karin/Bevemyrs blogg. En lyxig och enkel räkpaj som kan få det att vattnas i munnen av blotta tanken på den bevemyrs
Smördegsflarn med ansjovis och lök 2 färdigkavlade smördegsplattor. 12 gula lökar. 12 röda paprikor. 1en klick Norrmejerier Smör. 11 burk ansjovisfilé, 125 g Norrmejerier.se
Salmalax med tillbehör 240 g salmalax. 11 mogen mango. 11 ask blandade cocktailtomater. 11 knippe koriander. 12 schalottenlökar www.koket.se