Förrätter

Förrätter

  • 17 Recept
Löjrom med rösti och klassiska tillbehör

Löjrom med rösti och klassiska tillbehör

Häng av löjromen i en finmaskig sil. Finhacka rödlöken och skär citronen i klyftor. Riv potatisen grovt på rivjärn, salta och krama ur överflödig vätska ur potatisen
Crêpes à la Prins Bertil

Crêpes à la Prins Bertil

Crêpes. Vispa äggen med lite av grädden. Tillsätt under vispning mjöl, salt och resten av grädden. Låt smeten svälla ca 30 minuter
Pilgrimsmusslor med tryffelmajonnäs

Pilgrimsmusslor med tryffelmajonnäs

400 g pilgrimsmussla. 1salt. 1svartpeppar, nymald. 12 msk smör, till stekning. 1tryffelmajonnäs. 12 äggulor. 11 tsk citron, färskpressad
Smörstekta pilgrimsmusslor

Smörstekta pilgrimsmusslor

8-12 pilgrimsmusslor. 12 msk smör, rumstempererat. 1gourmet flingsalt. 1svartpeppar. 12 klyfta vitlök. 11 schalottenlök, finhackad
Pilgrimsmusslor à la Provencale

Pilgrimsmusslor à la Provencale

2 msk olivolja. 11 liten lök, finhackad. 1560 g tomater, skalade, urkärnade och tärnade. 11 msk olja. 13 msk osaltat smör
Västerbottensruta med löjrom

Västerbottensruta med löjrom

Ingredienser Portioner. 6 1 rulle kyld smördeg (à 250 g) 3 ägg 2 dl crème fraiche 1 tsk salt 2 krm peppar 200 g riven Västerbottensost 1 liten rödlök 1 1/2 dl gräddfil 100 g löjrom 1 ask smörgåskrasse dillvippa till garnering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Grym räkpaj

Grym räkpaj

Foto. Karin/Bevemyrs blogg. En lyxig och enkel räkpaj som kan få det att vattnas i munnen av blotta tanken på den
Smördegsflarn med ansjovis och lök

Smördegsflarn med ansjovis och lök

2 färdigkavlade smördegsplattor. 12 gula lökar. 12 röda paprikor. 1en klick Norrmejerier Smör. 11 burk ansjovisfilé, 125 g
Salmalax med tillbehör

Salmalax med tillbehör

240 g salmalax. 11 mogen mango. 11 ask blandade cocktailtomater. 11 knippe koriander. 12 schalottenlökar