Skala och skär rättikan i tärningar (cirka 2 x 2 centimeter). Koka upp rejält saltat vatten. Häll ned rättikan i det kokande vattnet och koka cirka 3 minuter
Usch, vilken tid det tar för mig att publicera recepten från det att jag lagar maten. Den här såsen lagade jag i slutet av januari men steget till att lägga in bilder är rätt långt för mig
Improvisation är ledordet numera. Har man ingen affär som tillhandahåller det man vill handla eller internet som svämmar över av recept, idéer och riktlinjer får man koka soppa på en spik och efter eget huvud
Skala lök och vitlök. Kärna ur paprikorna. Ta fyra fina, hela salladsblad och spar till serveringen. Skär alla grönsaker, även salladen som är kvar, i strimlor eller bitar
Sötsura morötter är en utmärkt bufférätt eller ett gott tillbehör till i princip vilken maträtt som helst, de kan tillagas i förväg och håller i alla fall ett par dagar i kylen
Hej hej. Det var längesedan jag bloggade här. Idag bjuder jag er på goda ugnsrostade körsbärstomater. Jag har förberett de här godingarna för grillmiddag som vi ska ha med våra ryska vänner på lördag
Hej kära ni. Igår kom Beni på idén att göra en ärtpesto med örter till torsken som vi skulle äta. Jag gillar personligen inte pesto på burk, tycker det alltid smakar likadant
Gott, värmande och mättande. Sydfransk gratäng med aubergine & squash är len och följsam i smaken. Ungefär som ett matminne från barndomen – du vet att det finns men du har ändå glömt bort det
Grilltider. Då vill jag tipsa om en enkel och mättande sallad med massa nyttigheter,. som energirika linser, avokado full med nyttiga fetter och näringsrika valnötter,
En sallad på rostad blomkål är ett riktigt bra tillbehör till kött eller fågel. Men det går egentligen lika bra att äta för sig själv, då blomkålen mättar gott
Vitkål är en billig, fiberrik och c-vitaminrik grönsak som brukar finnas tillgänglig året om. Hemma hos oss gör vi över med ganska mycket vitkål eftersom vi äter pizzasallad till maten i stort sett varje dag