25 Mar. 06. 25. Stora maränger. 0kommentarer. När jag gör maränger så utgår jag alltid ifrån Jan Heds recept. 100 g äggvita (gärna eko, KRAV eller närproducerat)
)Men här kommer ett recept på riktigt goda choklad kakor som har en "hemlig" fyllning. När kakorna har svlanat så ringlar du lite tempererad choklad ovanpå
Nya kakor för ett kakmonster. Man kan äta dem direkt från frysen också, sånna kakor gillar jag. Kakor. KokosKrispKakorca 20 st1/2 dl osötat äppelmos/puré1/2 dl socker1/2 dl brun farin1/2 tsk vaniljsocker1 dl mjöl1/4 tsk bikarbonatnypa salt1 dl krossade cornflakes [jag använde bovete"flakes"]1 dl havregryn1/2 dl kokosMörk choklad för garneringRör äppelmoset, sockret, farinet och vaniljsockret pösigt
här är ett recept på tokgoda småkakortill 40 kakor. 40 kakor. 200 g smör5,5 dl vetemjöl2 dl strösocker1 tsk bikarbonat2 msk sirap1,5 msk torkad lavendel100 g mörk chokladhacka / knåda ihop smör, mjöl, socker, sirap och bikarbonat till en deg
När jag skapade det här receptet utgick jag från mammas knaperkakor. Tanken var att få en lite ljusare kaka som skulle matcha de små rosa glutenfria kakorna och mormors mycket mättande chokladtårta, både i smak, färg och konsistens
Med lite smak av kola och choklad. Smaskiga till en kopp kaffe. I väntan på att jag ska våga borra i Stig Lindberg tallrikarna så har jag bakat lite så jag har något att fylla mitt kakfat med