Förra julen fick jag tidningen Hälsa i julklapp, så den dimper ner i min brevlåda en gång i månaden. Jag skulle dock inte välja tidningen själv då jag tycker att den har blivit mer fokuserad på vikt och dieter de senaste åren, den var bättre förr tycker jag, då var det mer om hälsa såsom vegetarisk kost, alternativmedicin osv
Igår blev det som planerat enligt veckomenyn. Potatis- och grönsaksgrytan med kryddig smak av spiskummin är perfekt att laga till om man har gäster vid bordet som vill äta vegetariskt
Varför gör jag inte den här klassiska franska grönsaksröran oftare. Väldigt enkelt, gott och nyttigt. Dessutom passar den som tillbehör till det mesta, bland annat till födelsedagsmiddagen i lördags då vi åt halloumi- och basilikapanerad kycklingfilé och potatistårta med västerbottenost
För att bryta av lite så ni inte blir helt utmattade av mitt tjat om den delen av mathimlen som ramlat ned i Skåne, så bjuder jag på lite av min mathimmel
Skala potatisen. Hacka upp i stora tärningar. Haricotsverts delas i två eller tre delar. Hetta upp olja i stekpannan och stek potatis och haricotsverts med spiskummin, kanel och koriander