Nöt/blandfärs rätter

Nöt/blandfärs rätter

Klassiska kåldolmar

Klassiska kåldolmar

Ingredienser Portioner. 4 1/2 dl grötris 1 dl vatten 2 dl mjölk 1 vitkålshuvud (12 fina blad) 1 stor gul lök 1 msk smör 300 g blandfärs 2 ägg 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar matfett (till formen) 1 msk smält smör (att ringla över) 2 msk ljus sirap 4 dl kålspad (från kokningen) 2 msk konc kalvfond 2 tsk majsstärkelse Till servering potatismos rårörda lingon pressgurka Lägg till i inköpslistan
Köttbullar i ugn.

Köttbullar i ugn.

Mamma Scan rullar oftast mina köttbullar men jag tror banne mej att det ska bli ändring på det. Hade köttfärs upptinad som jag var tvungen att göra nåt av och köttfärssås ville ingen ha så jag tänkte att varför inte förnya sej och rulla lite egna köttbullar
Klassiska julköttbullar

Klassiska julköttbullar

Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en bunke. Låt blandningen svälla 10 minuter. Skala, hacka och stek löken i 2 matskedar smör i en stekpanna tills den blir gyllenbrun
Svampgratinerade färsbiffar

Svampgratinerade färsbiffar

400 g blandfärs. 1salt och peppar. 11 liten gul lök, riven. 11 ägg. 12 msk ströbröd. 11 dl vatten. 12 tsk dijonsenap