Granita är egentligen en italiensk söt isglass gjord på vatten, socker och nån söt fruktsmak. Men i den här formen är den grön och het och passar otroligt bra till mexikansk mat
Guacamole. Om jag har snöat in helt på mexikanskt. Ja, kanske… Haha. Men det här guacamole-receptet (se nedan) är bara för bra för att inte dela med sig av
För den sparsmakade så väljer man den milda salsan, för tuffare typer går man all in på hot salsa. Blanda vitlöksosten med salsa och vänd ner den rivna osten
Bygg på höjden med rotfrukter underst, pulled pork på och toppa med mulad getost och salsa på sidan. Brände lök och vitlök i olivolja för att få lite rostad smak, blanda i resten av salsans ingredienser och låt koka i 3 timmar
Pinjenötssalsa. Pinjenötssalsa. Bryn torsken i en stekpanna runt om, lyft över på ett ugnssäkert fat och lägg salsan på på fisken, låt gå i ugnen på 175 grader tills fisken har en kärntemp på 56 grader
Salsa Romesko. 24 september 2013 @ 07. 26. Skålla 100 g mandel. Ta 3 bitar grillad paprika ur burk eller grilla egen på hög värme i ugnen så skinnet lossnar
Denna salsa liknar inget någon av oss tidigare smakat. En salsa med djup och mustig eftersmak. Till Tacos al Pastor föreslogs som tillbehör denna rökiga salsa på två sorters chili
Den gamle ungkarlen Artusi liknar den här pastasåsen vid en ung kvinna som vid första anblick inte ser särskilt bra ut, men vars skönhet framträder när man tittar på henne en längre stund
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Lägg katrinplommonen i en rymlig kastrull och häll på vatten en centimeter över plommonen. Riv skalet av en citron och lägg hälften det i kastrullen tillsammans med ingefäran