Asiatisk Mat

Asiatisk Mat

Kyckling med pak choi

Kyckling med pak choi

Jag älskar asiatiskt och vi tillagar det ofta här hemma. Blanda ihop pressad vitlök, riven ingefära, soja, socker, balsamvinäger, tomatpuré och hoisinsås
Så god asiatisk sås

Så god asiatisk sås

1/2 dl vatten. 1/2 dl strösocker. 1 dl japansk soya. 1 vitlöksklyfta. 1/2 – 1 tsk sambal oelek. 1/2 tsk torkad ingefära
Stekt ris på indiskt vis

Stekt ris på indiskt vis

Det är lite av en snabbmatsrätt som svängs ihop enkelt och smidigt på vardagskvällen. 3-4 dl kokt basmatiris (helst gjort dagen innan). 3-4 dl kokt basmatiris (helst gjort dagen innan)
Vietnamesiska vårrullar med dippsås

Vietnamesiska vårrullar med dippsås

Supergott recept med inspiration från Vietnam. Det är alltså inte friterade kinesiska vårrullar som annars är det vanliga, utan de äts färska
Indisk vitkålscurry

Indisk vitkålscurry

Vänd i tomatpurén och fräs den hastigt med kryddorna. 1 msk tomatpuré. 4 vitlöksklyftor 1 msk tomatpuré. Kryddig och smakrik Indisk vitkålscurry
Indonesisk kycklinggryta

Indonesisk kycklinggryta

Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingen och paprikan i bitar och lägg i en ugnsäker form. Jag brukar använda en i teflon
Indisk kyckling

Indisk kyckling

Blanda crème fraiche, garam masala, ingefära, gurkmeja, kajennpeppar och salt. 2 dl crème fraiche 2 tsk garam masala 2 tsk malen ingefära 1 tsk gurkmeja 1 krm cayennepeppar 1 tsk salt Ingredienser till marinaden
Thaigryta med kyckling, ananas och mynta

Thaigryta med kyckling, ananas och mynta

Skala och hacka vitlöksklyftorna. Strimla kycklingen. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Bryn kycklingstrimlorna i olja, tillsätt vitlök och röd curry och låt det fräsa med i en halv minut
ÄKTA PAD THAI – recept

ÄKTA PAD THAI – recept

Gör tamarindpuré eller köp en koncentrat, finns i välsorterade asiatiska butiker. Krydda direkt med en matsked av fisksås, ljussoja, ostronsås, socker, tamarindpuré och även chilipulver om du vill ha det het
Kyckling teriyaki med ris och minimajs

Kyckling teriyaki med ris och minimajs

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris 4 kycklingfiléer 1 förp minimajs (à 425 g) 150 ml teriyakisås 65 g babyspenat Att ha hemma 1 tsk olja 1 1/2 dl vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Mangochutney kyckling med kokosmjölk

Mangochutney kyckling med kokosmjölk

1. Tillbehör. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 2. Kyckling. Skala och riv vitlök. Hetta upp olja i en gryta och bryn kycklingstrimlorna med vitlök och curry i ca 3-4 min på medelhög värme
Tommy Myllymäkis pad thai

Tommy Myllymäkis pad thai

1 frp risnudlar. 1200 g kycklingfilé. 11-4 msk japansk soya att marinera kycklingen i