Vilt kött

Vilt kött

Ostöverbakade lammkotletter

Ostöverbakade lammkotletter

Bred det på köttet. Lägg körsbärstomaterna vid sidan om köttet. Bryn köttet på båda sidor i 1 msk smör-& rapsolja i en stekpanna, salta
Lammkotlett med rosmarin- och dragonsås

Lammkotlett med rosmarin- och dragonsås

Att vi har fastnat för det Öländska lammköttet är numera välkänd fakta. Du väljer tillagning på köttet, men vi brukar oftast välja grillen eller grillpanna
Lammkotletter provencale

Lammkotletter provencale

Isak sa flera gånger att det var jättegott, han verkar tycka om lammkött. Sätt in kotletterna i ugnen i 225 grader i ca 10 min beroende på tjocklek, hur du gillar köttet och hur mycket du brynte på dem i stekpanna
Lammkotletter med parmesanpotatis och ramslökssmör

Lammkotletter med parmesanpotatis och ramslökssmör

Hur lång tid det tar beror såklart på storleken på köttet men även på hur vällagat du föredrar. Lamm hör ju påsken till och något som alltid är väldigt gott är saftiga lammkotletter med goda tillbehör

Rendjursfilé på mitt vis

Viltsåsen. Samefolkets dag den 6 februari firades över hela norden på många olika vis. Här i Norge och speciellt i Oslo firades den här dagen med en hel del måltidsrelaterade inslag
Renfilén på annorlunda sätt...

Renfilén på annorlunda sätt...

Det är dags att sila fonden, ( koket med alla dina skalrester och köttrester) vätskan häller du över i en annan kastrull och tillsätter rödvinet
Renfilé a la Kollen

Renfilé a la Kollen

Vill man ha den rosa i köttet skall den intestekas längre än max 5-7 minuter i pannan under tiden duvänder den så att den blir stekt på alla sidor