Om man ska sammanfatta denna rätt med ett ord så skulle jag säga “fantastisk”. Det gratinerade moset med smak av bacon och parmesanost gifter sig otroligt bra med köttet och såsen – vill man ta måltiden till ytterligare en nivå gör man egen bearnaisesås också
Den här krämiga potatisgratängen med champinjoner och rökt ost blev verkligen jättegod. De stekta champinjonerna gav mycket smak och de passade väldigt bra tillsammans med den rökta osten
Vi är i stan på snabbvisit för att ta in post, vattna blommor och fixa med det ena och det andra. Semestern börjar lida mot sitt slut, i alla fall några veckor för i slutet av augusti åker vi till våra vänner i USA i några veckor
Potatis, salt, fett – där har vi ingredienserna till ett långt och lyckligt liv. Janssons frestelse innehåller alla dessa tre, så det kan ju ej bli dåligt
Skrubba potatisen och koka den. Häll av vattnet och ånga den torr. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och tryck till den med baksidan av en sked så den krossas
Servings. 4. Cook Time. 120 Min. Bakad blomkål med svartrötter, rödbetor, potatispuré och hollandaise. 25 Min. Krossad potatis med löjrom och brynt smör
Sommarmat. Dillstuvad färsk potatis är riktig sommarmat. Oftast serverar man det till isterband men jag tycker det är lika gott eller godare till rökt fisk
Raggmunkar. Vispa ägg, mjöl och 1 dl mjölk till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och rör om. Skala och riv potatisen på den fina sidan av rivjärnet med långa tag, så att inte potatisen blir mosig
På julafton provade jag, mot vad jag brukar göra, en annan variant på Janssons frestelse. Idén till det fick jag några dagar före då jag råkade halka in på en webbsida där kocken Leif Mannerström beskrev hur man gjorde den mest perfekta frestelsen