Köpte en stor hel kyckling som vi ugnsstekte till middag. Pressa resten av apelsinen över kycklingen. Lägg apelsinresterna, halva löken och en näve persilja runt kycklingen
Helstekt kyckling i ugn är en festlig vardagsrätt, lättlagad och sköter sig själv i ugnen. Jag kryddar min kyckling med en riktigt god marinad och låter den stå några timmar innan tillagning, gärna i kylen över natten
En god och saftig helstekt kyckling med gyllenbrunt krispigt skinn. Serveras till exempel med ungsrostade rotsaker som med fördel kan göras tillsammans med kycklingen
Höj sedan upp värmen när löken börjar mjukna och tillsätt kyckling skuret i små bitar. Skala och finriv morötterna, blanda sedan ner dem i kycklingröran tillsammans med farinsocker och tabasco
Bottna med blomkåls mos fördela kyckling delat i mindre bitar. Fördela över kycklingen. 1/2 grillad kyckling (hade hemma gjord). 1/2 grillad kyckling (hade hemma gjord)
Strö kryddorna över kycklingklubborna. Ta ut formen och pensla kycklingbitarna med Mildablandningen. Sätt formen i nedre delen av ugnen och stek kycklingen ca 15 minuter. Ugnsstek kycklingbitarna i mitten av ugnen ytterligare ca 25 minuter. 2 tsk Knorr flytande kycklingfond. 4 st kycklingklubbor
Bryn kycklingen runtom. 500 g kycklinginnerfilé eller kycklinglårfilé. 1potatis eller risSå här gör du 40 minuter Dela varje kycklinginnerfilé eller lårfilé i 2 bitar. Låt grytan puttra i 7–8 minuter eller tills kycklingen är klar
Strimla kycklingköttet och fördela ut i formen tillsammans med bacon och skivad banan. Vispa grädden tjock, blanda i chilisås, chilipulver och kyckling fonden
4 port9 lasagneplattor1 sats alfredosås -hemlagad recept nedan900 g strimlad kycklingfilé (stekt)1 msk oreganosalt och peppar½ dl riven ost Stek kycklingen, endast med salt och peppar. Lägg i 3 lasagneplattor, hälften av den strimlade kyckling, sprinkla lite oregano över och sedan lite sås. 3 nya plattor, resten av kycklingen och, oregano och sås. Den bästa Vitlök Alfredosåsen1 tsk smör3 klyftor färsk hackad vitlök5 dl matlagningsgrädde2 dl ost, rivensalt och nymalen svartpeppar30 gram parmesanost1 kyckling buljongtärning1 dl lättmjölk1½ dl vattenTa en medelstor till stor kastrull, smält smöret på medelvärme