Vispa ihop alla ingredienserna till såsen. Lax är både gott & nyttigt och den här fiskgratängen är verkligen lätt att göra och en kul omväxling istället för att bara steka upp fisken och äta potatis bredvid
Skölj och klyfta citron att servera till laxen. Förbered önskade tillbehör. dela, kärna ur och gröp ur avokado samt lägg upp på fat att servera till laxen
Koka ihop spadet från fiskkokettill hälften. Lägg fisken dubbelvikt i en smord, låg och vid panna. Så, igår var det dax att lag till en rätt som jag inte gjort sen jag gick ut gymnasiet
Ställ plåten kallt tillsfisken ska grillas. Pensla eller bred såsen över fiskbitarna. Servera fisken på en bädd av ris eller pressad potatis som kryddas med tunna skivor förvälld stjälkselleri
Det är inte svårt att laga fisk, det man behöver tänka på är att inte tillaga den för länge. Kattfisk är en dyr fisk men det går nog nästan lika bra med någon annan fast, vit fisk, tex torsk
Passar lika bra att servera till vardags som till fest. 6-8 portioner Ca 1,5 kg laxsida 200 g färskost (läs tips nedan) Saften från en halv citron Salt & peppar 1 dl vatten Smaksättning till färskosten. Värm ugnen till 175°
Hacka dillen och strö över den också, du kan gärna trycka till dillen lite. En klar favorit. Vad gott det är med riktig lax och inte bara de frysta små portionsklumparna
1. Skär sillen i bitar. Tärna äpplet och skiva rödlöken. 2. Varva sill, äpple, pepparrot och lök i en burk. 3. Häll över lagen från förpackningen och sätt på lock