Grekiskt

Grekiskt

Susannes bästa moussaka

Susannes bästa moussaka

1. Skiva auberginer i ca 5 mm tjocka skivor. Om du vill kan du dra med en skalare så du får randiga auberginer
Mumsig moussaka

Mumsig moussaka

1. Stek aubergineskivorna tills de får färg. Lägg åt sidan på ett fat. Köttfärs 1. Bryn färs i olja eller smör, he i lök och tomatpuré
Frasig halloumi med tzatziki och rostad potatis

Frasig halloumi med tzatziki och rostad potatis

900 g delikatesspotatis 3 dl grekisk yoghurt 10 cm gurka 1 klyfta vitlök, riven 1 msk olivolja 3 halloumiostar, alt stek- eller grillost (à 150 g) 3 msk vetemjöl 1 ägg, uppvispat 3 dl pankoströbröd 4 tomater, i munsstora bitar 15 cm gurka, i munsstora bitar 1 rödlök, i tunna skivor 1 grön paprika, i munsstora bitar 100 g kalamataoliver ev chiliflakes olivolja rödvinsvinäger salt peppar