Fisk

Fisk

Lax med röd curry och thaibasilika

Lax med röd curry och thaibasilika

Rätten går enkelt att göra vegetarisk genom att byta ut fisken mot mer grönsaker. Blanda kokosmjölk, currypasta, fisksås, ostronsås och ett tiotal basilikablad i en vid panna eller gryta
Japansk lax – enkla middagstipset

Japansk lax – enkla middagstipset

Japansk lax serveras med en av mina absoluta favoritsåser…. … nudlar och haricots verts. Japansk lax. Har ni fullt upp inför jul
Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Här kommer receptet som jag lagade i lördags. Jag har nog bara ätit färsk hummer förut, men gratinerad var riktigt gott och kan med fördel göras på fryst hummer
Gratinerad hummer, lätt som en plätt!

Gratinerad hummer, lätt som en plätt!

Halloj, här är vi, livs levande och tillbaka från ett kort juluppehåll. Vi hade tänkt hålla oss från datorerna så mycket som möjligt de senaste dagarna och det gick väl hyfsat bra ända fram tills i går kväll
Kokospanerad flundra

Kokospanerad flundra

Ta en en flundra och doppa ner hela fisken i äggen. Ta fisken och lägg på tallriken med kokos, vänd runt flundran så du får kokos på båda sidorna
Laxköttbullar med pepparrotsyoghurt

Laxköttbullar med pepparrotsyoghurt

500 g laxfilé 1 ägg 0,5 dl vispgrädde 1 msk söt senap 1 kruka gräslök, finskuren salt (efter smak) svartpeppar, nymalen smör, till stekning
Fisklåda med räkor och dill (mjölkfri)

Fisklåda med räkor och dill (mjölkfri)

Det snöar i Skåne och jag är inte alls begeistrad utan vill bara att våren ska anlända. Det verkar som om eländet ska ligga kvar ett par dagar så jag får bita ihop och se glad ut i alla fall
Ugnsbakad torsk med chermoula-sås

Ugnsbakad torsk med chermoula-sås

Till att marinera kött, grönsaker, skaldjur och fisk. Jag har blandat kryddblandningen med creme fraiche och fetaost och sedan brett såsen över fisk
Stekt strömming med lingonsmör

Stekt strömming med lingonsmör

1. Lägg strömmingsfiléerna med köttsidan upp, salta och peppra, lägg samman två och två, vänd i blandning av rågmjöl och vetemjöl
Röd thaicurry med heta räkor

Röd thaicurry med heta räkor

Curry5 schalottenlökar 3 klyfta vitlök 5 cm färsk ingefära neutral matolja, till stekning 2 msk röd currypasta 2 citrongräs 1 kruka färsk koriander 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) 1 dl vatten 2 msk fisksås 0,5 msk strösocker 3 limeblad (eller zest från 1 lime) 0,5-1 limefrukt 150 g pak choi