Min kok bok

Min kok bok

  • 8 Recept
Nytt recept: Saffranskladdkaka

Nytt recept: Saffranskladdkaka

Smält smöret på svag värme utan att det börjar koka. Smörj en rund form ca 22 cm i diameter och beströ den med ströbröd eller kokosflingor. Mortla en liten stund så att saffranet fördelas i sockret (tar kanske 30 sek - 1 min). Grädda i 175°C i nedre delen av ungen i ca 20-30 minuter. Om din form är större än 22 cm i diameter blir gräddningstiden kortare och är den mindre blir gräddningstiden längre. Jag gräddade min saffranskladdkaka (som syns på dessa bilder) i en form på 24 cm i diameter i exakt 20 minuter och den blev perfekt kladdig. Låt saffranskladdkakan svalna och låt den stå i kylskåp minst 1 timme
Dumle kakor

Dumle kakor

Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Tråkigt väder idag. Då passade jag på att baka. Funderade lite och det blev självklart dumle kakor och sylt kakor
Limemacarons

Limemacarons

i minst en timme. Jag älskar den här varianten, med limefyllning, som Nicklas och jag mumsade loss på när vi fotade boken Söta saker
Double chocolate whoopie pies

Double chocolate whoopie pies

Först ut att testas blev ett recept på chokladwhoopies från Leila Lindholms bok Hello cupcake. Grädda kakorna i omgångar i mitten av ugnen i cirka 10 minuter
Citrongula macarons

Citrongula macarons

Grädda 15 minuter på 150 grader. Nu har det blivit macarons igen, denna gången till en student. Många sprack tyvärr men många blev bra med
Kardemumma Macarons med nougatcream

Kardemumma Macarons med nougatcream

Koka upp grädde och socker. Grädda 15 minuter på 150 grader. 15 minuter p. Macarons är ju supergott. Jag har varit sugen på att göra dessa sen jag fick fin kardemumma från Indien av en kusin