Smält smöret på svag värme utan att det börjar koka. Smörj en rund form ca 22 cm i diameter och beströ den med ströbröd eller kokosflingor. Mortla en liten stund så att saffranet fördelas i sockret (tar kanske 30 sek - 1 min). Grädda i 175°C i nedre delen av ungen i ca 20-30 minuter. Om din form är större än 22 cm i diameter blir gräddningstiden kortare och är den mindre blir gräddningstiden längre. Jag gräddade min saffranskladdkaka (som syns på dessa bilder) i en form på 24 cm i diameter i exakt 20 minuter och den blev perfekt kladdig. Låt saffranskladdkakan svalna och låt den stå i kylskåp minst 1 timme
Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Tråkigt väder idag. Då passade jag på att baka. Funderade lite och det blev självklart dumle kakor och sylt kakor
Först ut att testas blev ett recept på chokladwhoopies från Leila Lindholms bok Hello cupcake. Grädda kakorna i omgångar i mitten av ugnen i cirka 10 minuter
Koka upp grädde och socker. Grädda 15 minuter på 150 grader. 15 minuter p. Macarons är ju supergott. Jag har varit sugen på att göra dessa sen jag fick fin kardemumma från Indien av en kusin