Först vid 40 års ålder åt jag smörrebröd. Verkligen äkta smörrebröd skulle jag vilja säga, eftersom det var i Köpenhamn och de var utvalda av en kompis som är en äkta köpenhamnare
19 Juli 2017. Buffé,. Såser & dressing. zeina. Zeinas Muhammara. Vänner. Long time no see. Aldrig någonsin i min blogghistoria har uppehållet varit så långt
Jag brukar servera många av mina desserter med cashewgrädde. Raw cashewgräddeRecept. 5 dl cashewnötter (blötläggs över natten)vatten (eller mandelmjölk om du råkar ha)1 msk vaniljpulver1 msk honungBlötlagda cashewnötterSkölj cashewnötterna några gånger innan du mixar dem
Numera blir det vegetariska korvar, stekt rökt tofu eller vegopuckar samt de två måstena. Förra året blev det mycket rotfrukter i matlagningen och det lär det nog bli även detta år, för det är både gott och billigt, inte minst på hösten
Jag har gjort tahinikakor tidigare och denna gången blir den en variant med kanel. Tahninin ger en härlig nötig smak och en sesampasta som man använder mycket i mat från mellanöstern
Sommar och grilltider och vi vill ha enkla, goda tillbehör som inte kräver så mycket tid och jobb. Till den grillade lammfilén med vitlökssmör testade vi ugnsrostad fänkål med parmesan och det var en riktig hit
Veganska och glutenfria kex på bara tre ingredienser och som barnen tycker om. Det här blev kex att ta med på resan och som passar att lägga ner på vilken utflykt som helst
Fyllningen i den här rätten går förresten att byta ut till valfri vego-bolognese så länge den inte innehåller allt för mycket vätska – förutsatt att du ej är sugen på en vattnig paj