Den här tiden av året kan det ibland vara lite ruggigt och kallt att arbeta ute. Sådana dagar passar det alldeles ypperligt att käka en kryddstark och värmande soppa till lunch
Till lunch har jag ätit resterna från en toppengod soppa vi åt igår. Egentligen hade jag tänkt göra denna från Arla, men som vanligt måste jag fundera vidare och testa
Jag har tidigare lagt in ett recept på gulasch soppa. Detta är en annan variant som bara är så god. Jag blev bjuden på denna på ett kalas och tyckte den var väldigt god
Du behöver. 1/2-1 röd chili1 bit ingefära1 vitlöksklyfta2 motötterBroccoliSojabönor250 ml kokosmjölk3 dl vatten + 1 grönsaksbuljongtärningKorianderLime/citronSesamfrönGör såhär
500-600 g falukorv1 gul lök8-10 coctailtomater2 morötter1 röd paprika2 vitlöksklyftor (hoppa över om man vill)1 stånd broccoli1 l vatten2 köttbuljongtärningar1 b krossade tomater2-3 msk ketchup1 tsk sambal oelek1 msk torkad timjan1 msk torkad oregano2 dl gräddesalt, svartpepparDela falukorven i mindre bitar och stek i lite smör