Stek 6 kasslerskivor så de får lite färg. Lägg dem sedan i en liten gratängform. Rör ihop champinjonstuvningen och grädden till lagom konsistens, salta lite
Bl a husmanskost, snabba och enkla rätter, lite mer tidskrävande mat och våra "favoriter i repris". Idag gästas jag av det här fina paret, som gemensamt har bloggen Mårtenssons kök
En än gång dags för lite vardagsmat. En teori om kasslerns ursprung är att den skapades av slaktaren Cassel som bodde i berlin under slutet av 1800-talet
Att ha något gott till kaffet är ett måste när sötsuget slår till. Här kommer ett recept på småkakor som du lätt kan röra ihop medan ugnen värms upp och kaffebryggaren är på
Jag gjorde super smarriga chokladmuffins här om dagen, de blev oxå väldigt fina, tycker jag =). Det var verkligen länge sedan nu som jag gjorde "vanliga" muffins
Sätt ugnen på 225°C. Skala potatisen. Skär den i ca 3 mm tunna skivor eller skiva den i matberedaren. Lägg halva potatismängden i en smord ugnssäker form
Sätt ugnen på 175°C. Smörj en låg pajform med margarin. Skär broccolin i buketter och stammen i skivor. Koka upp vatten med lite salt och koka broccolistammen i ca 4 minuter och buketterna i 2 minuter
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg, honung och vaniljsocker pösigt. Tillsätt margarin och mjölk. Vänd ner mjölet utblandat med linfrö och bakpulver samt äpplet
Sätt ugnen på 250°C. Värm margarin i en stekpanna, lägg i lök, zucchini och pressad vitlök. Rör om och stek ur lite vätska ur grönsakerna, lägg dem sedan i en ugnsform
Matjesilltårta är en tårta med botten av kavring och en fyllning med bla matjesill, rödlök och dill. Du kan lätt förbereda den dagen innan och passar perfekt till midsommarlunchen