Den här delikata pastagratängen, med spenat och lagrad prästost, käkade vi en dag förra veckan. Denna, garanterat tofufria, krämiga pastagratäng var däremot en riktig höjdare som jag definitivt kommer att göra fler gånger
pastagratäng. Koka pasta enigt anvisningarna på förpackningen, gärna någon minut eller två mindre. Blanda samman pasta med zucchini, bacon, mozzarellatärningar och tomatsåsen i en ugnssäker form
2 Varva pastaplattor med fyllningen. 3 Grädda 30 min mitt i ugnen 250 g färska pastaplattor. 1 Rör ihop crème fraiche, mjölk, sambal, vitlök och buljongtärning i en stor bunke
Det här receptet följer jag alltid när jag gör västerbottenspaj och det blir alltid lika bra. Har provat otaliga recept som antingen blivit för vattnigt, för torrt eller för mycket eller för lite ostsmak
Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och grovhacka paprikan. Hetta upp en panna med smör eller olja och fräs mjuk på inte alltför hög värme och utan att löken tar färg
Lägg några matskedar av fyllningen på varje pastabit och rulla ihop. Häll såsen över pastarullarna och gratinera i ugnen i 20 minuter eller tills såsen fått fin färg och pastan är lagom mjuk