Här är ett recept på enkel saft (den är super god). Maskros saft. Förvara den koncentrerade maskrossaften i mindre burkar i frysen och plocka fram efter behov
Syrensirap, syrensaft och syrensocker. Jag lyckades slänga ihop syrensocker, syrensaft och sirap. Sockret blir en fin ”ge bort” present och saften ska bli god att drickas iskall en varm sommardag
Här kommer receptet på min citronmeliss saft♥. Sila saften och häll upp i flaska/flaskor. Späd ut saften om den är för stark, man kan även ha den till drinkar♥
1550 g citronsaft. 11,5 kg socker 1 l vatten 17 stora klasar av rallarros 550 g citronsaftKoka upp socker och vatten. Pressa citronerna, slå över rallarrosorna och citronsaften och låt dra i 4-6 dagar. Förvara i frysen alternativt pastörisera upp till 83 grader i 15 minuter och tappa upp i rena sterila flaskor så kan du ha saften i kylen
Klarbär är lite av svenska trädgårdars doldis, när jag tänker efter tror jag aldrig att jag har sett de sötsyrliga bären till försäljning, i min trädgård så är dom ruskigt vanliga ialla fall och till hemkokt saft passar de perfekt
att göra saft av blommorna. Syrénsaft. Jag tycker syran ger en lite för besk smak och tillsätter hellre lite mer pressad citron för att göra saften syrligare
Olle Högeryd. Hej. Välkommen till min bakblogg. Jag heter Olle Högeryd och går andra året på Naturvetenskapliga linjen på Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg