Stjälp upp degen på bakbordet. Baka färdigt i 25 min. Smula jästen och lös upp den i vattnet. Tillsätt honung, krossade linfrön, solrosfrön och kruskakli
Jag var lite sugen på ett gott bröd att rosta så jag bakade dessa extra goda formbröd. Egentligen har jag inte tid att baka, eftersom vi håller på att packa inför flytten, men jag har ändå lite svårt för att låta bli degbunkarna
Ett gott hembakt bröd. Ta upp degen på mjölat bakbord. Saker till baket. Bakset i tre delat hittar du här. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 25 min
Nu bör du kunna se små bubblor på ytan – surdegen är klar för bakning. Förvara den i burken med locket på i kylen och mata den var fjortonde dag eller låt den stå framme i rumstemperatur och mata den lite varje dag (det ger bäst bakresultat)
Blanda ut jästen i den kalla mjölken tillsätt resten men inte allt mjöl med en gång blanda till en deg ta ut på bakbordet när du får en bra konsistens på degen och forma till frallor doppa ytan upp i mjöl innan du lägger de på plåten jag hade lite för lite mjöl på dessa