En god paj med kombinationen päron och en god mögel-/ädelost. Pajen är även god att äta dagen efter, då har den satt sig lite och smakerna har hunnit utvecklas
En vegetarisk gratäng med massor med smak hittar ni här. Den innehåller bönor, grönsaker, lite tomatsås, ost och quinoa som nästan påminner om köttfärs här
Så här gör du. 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader (eller enligt angivelser på lasagnepaketet). Hetta upp 2 msk olivolja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök i några minuter
Förra veckan under sportlovet önskade familjen sig lasagne till middag. Min man äter inte kött, min son är inte särskilt förtjust i veggofärs, min yngsta dotter vill helst inte ha massa tillagade grönsaksbitar i maten och min äldsta är inte det minsta kräsen och gillar det mesta
Jag hade både rå blomkål och blomkålspuré över sedan jag gjorde de här vitlöksfrästa champinjonerna med blomkålspuré häromdagen, så det behövdes komma till användning - och det slutade med kanske världens godaste veganska blomkålsfalafel (som egentligen inte alls är falafel, eftersom det inte finns en enda kikärta i receptet - men något bättre namn kan jag inte komma på)
Jag älskar sötpotatis. Ä L S K A R. En annan sak jag också älskar, är gnocchi. Så igår efter att jag hade lagt upp ett recept på In-Italias blogg på vanliga hemmgjorda potatisgnocchi, blev jag inspirerad att ändra lite i receptet genom att 1) använda sötpotatis samt 2) göra dem glutenfria
Hacka ihop smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg i en form som är 24 cm i diameter