Vegetariskt

Vegetariskt

  • 65 Recept
Italiensk blomkålspizza

Italiensk blomkålspizza

Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 2 portioner
Paj med päron & ädelost

Paj med päron & ädelost

En god paj med kombinationen päron och en god mögel-/ädelost. Pajen är även god att äta dagen efter, då har den satt sig lite och smakerna har hunnit utvecklas
Vegetarisk lasagne – enkelt recept

Vegetarisk lasagne – enkelt recept

Så här gör du. 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader (eller enligt angivelser på lasagnepaketet). Hetta upp 2 msk olivolja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök i några minuter
Vegetarisk lasagne med linser

Vegetarisk lasagne med linser

Förra veckan under sportlovet önskade familjen sig lasagne till middag. Min man äter inte kött, min son är inte särskilt förtjust i veggofärs, min yngsta dotter vill helst inte ha massa tillagade grönsaksbitar i maten och min äldsta är inte det minsta kräsen och gillar det mesta
Saltkokt potatis med mojosås

Saltkokt potatis med mojosås

Borsta potatisarna och koka dem knappt mjuka i hårdsaltat vatten, cirka 10 minuter. Sila av vattnet medan potatisarna fortfarande har en hård kärna
Ratatouille, grundrecept

Ratatouille, grundrecept

Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 4 portioner
Spicy Sweet Potato & Parsnip Soup

Spicy Sweet Potato & Parsnip Soup

This is a an oh so spicy, creamy and delicious soup – vegan friendly and a real immune booster. Perfect this Sunday when my throat is a bit rusty
Sweet potato pizza (Sötpotatis pizza)

Sweet potato pizza (Sötpotatis pizza)

(English below) Alltså sötpotatis, vilken grej. Det finns så otroligt mycket gott att göra med sötpotatis och den är dessutom nyttig
Blomkålsfalafel (veganskt, glutenfritt & paleo) med asiatiska smaker, zoodles och tahinisås

Blomkålsfalafel (veganskt, glutenfritt & paleo) med asiatiska smaker, zoodles och tahinisås

Jag hade både rå blomkål och blomkålspuré över sedan jag gjorde de här vitlöksfrästa champinjonerna med blomkålspuré häromdagen, så det behövdes komma till användning - och det slutade med kanske världens godaste veganska blomkålsfalafel (som egentligen inte alls är falafel, eftersom det inte finns en enda kikärta i receptet - men något bättre namn kan jag inte komma på)
Glutenfria sötpotatisgnocchi med smält smör, salvia och rosépeppar

Glutenfria sötpotatisgnocchi med smält smör, salvia och rosépeppar

Jag älskar sötpotatis. Ä L S K A R. En annan sak jag också älskar, är gnocchi. Så igår efter att jag hade lagt upp ett recept på In-Italias blogg på vanliga hemmgjorda potatisgnocchi, blev jag inspirerad att ändra lite i receptet genom att 1) använda sötpotatis samt 2) göra dem glutenfria
Pesto på ruccola

Pesto på ruccola

En relativt stor sats. Skölj och klipp ruccolan i mindre bitar. Mixa hälften till en slät smet. Rosta nötterna snabbt i en stekpanna
Sötpotatisgnocchi med pesto

Sötpotatisgnocchi med pesto

Jag har länge velat testa att göra egen gnocchi, så häromdagen när jag hade några sötpotatisar över så blev det premiär
Grönkålspaj med ädelost

Grönkålspaj med ädelost

Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 4 portioner
Grönkålspaj

Grönkålspaj

Hacka ihop smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg i en form som är 24 cm i diameter