Tillbehör

Tillbehör

  • 45 Recept
Coleslaw med äpple, päron, persilja och pepparrot

Coleslaw med äpple, päron, persilja och pepparrot

Idag får du tips på en lätt hopsvängd, jättegod och fräsch, lite annorlunda coleslaw. Vi åt den till varmrökt regnbåge från Raggarö lax som jag köpte på Bondens Marknad, men den passar lika bra till hamburgare eller något annat
Morotssallad med ingefära och jordnötter

Morotssallad med ingefära och jordnötter

Oj. Jag har ju glömt bort att blogga om det här receptet från kräftskivan för en dryg månad sen. Kikki bjöd även på denna fräscha sallad, recept av Tina Nordström
Morotssallad - asiatisk

Morotssallad - asiatisk

En asiatisk morotssallad blir perfekt till asiatisk mat och som här vårrullar. När man inte bor i Asien är det svårt att få till en grön mangosallad eftersom där använder man omogna gröna mango och det finns inte att köpa här i Sverige vad jag vet
Kimchi

Kimchi

Ingredienser Portioner. 1 l 1 kg salladskål 3/4 dl salt 2 msk chilipeppar (torkat pulver) 1 1/2 msk asiatisk fisksås 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk riven ingefära 2 dl finhackad purjolök 2 tsk strösocker Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Lemon curd

Lemon curd

Lemon curd – gör så här. Skrubba 3 citroner i varmt vatten. Riv skalet från en av citronerna och blanda med pressad saft från alla tre i en kastrull
Mangold sallad

Mangold sallad

Gott tillbehör till grillat kött, kyckling, anka. Mangold tycker jag är gott och ger lite variation till ”vanlig” sallad
Rostade nötter med söt hetta

Rostade nötter med söt hetta

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda nötter, mandlar, sesamfrö och kryddor i en skål. Vispa upp äggvitan och rör ner den och honungen i skålen
Picklad fänkål med chili

Picklad fänkål med chili

1 Koka upp ättika, socker och vatten till en lag och låt svalna. Ansa fänkålen och hyvla eller skär den tunt
Mangosås med sting

Mangosås med sting

Mixa mango, honung, curry och crème fraiche till en slät puré. Rör ner yoghurt och sweet chilisås och smaka av med salt och peppar
Aioli med saffran

Aioli med saffran

Dessutom serveras naturligtvis kaviargrädde à la svärmor (recept till den har jag redan haft på bloggen, du hittar den under rubriken "tillbehör")
Gratinerad blomkålsmos med parmesanost

Gratinerad blomkålsmos med parmesanost

Blomkål brukar jag ofta använda rå i sallader. Tänk att man kan göra mos av blomkål. Den tanken skulle nog aldrig slå mig om jag inte sett det på andra bloggar
Underbart blomkålsmos med rostad vitlök

Underbart blomkålsmos med rostad vitlök

Här kommer det. Det godaste blomkålsmoset jag någonsin ätit. Low carb och allt, men gott för alla. Rostad vitlök går inte att jämföra med orostad
Blomkålsmos

Blomkålsmos

Skär blomkålen i mindre bitar, ta gärna med det mesta även av stammen. Mät upp vispgrädde och mjölk i en kastrull
Krämig avokado- och gurksallad

Krämig avokado- och gurksallad

Jag passade på att testa lite nya recept när jag var hemma i sommarstugan i Skåne. I London har det knappt blivit några middagar i trädgården då sommaren lyst med sin frånvaro så det var extra roligt att kunna äta utomhus en massa hemma i Sverige
Rabarbersirap med ingefära

Rabarbersirap med ingefära

Våra rabarber växer som ogräs, så det var hög tid att skörda ett lass för att hålla rabarbern spröd och fin
Ärthummus

Ärthummus

Jag är på ständig jakt efter ett recept på bra sås till fisk. Något vardagsenkelt som passar till typ fiskpinnar
Fläskfilé med philadelphiaostsås

Fläskfilé med philadelphiaostsås

Foto. Karin / bevemyrs blogg. Med få ingredienser så måste det här vara en av de godaste såser som en människa kan knåpa ihop
Vitkålssallad med varm dressing

Vitkålssallad med varm dressing

Vitkålen är en god vintervän bland grönsakerna, den står sig fortfarande fint här hemma och jag kan äta av den varje vardag utan att bli less
Pressgurka - enkelt och gott

Pressgurka - enkelt och gott

Den är god att ha som tillbehör. Att lägga in gurka kan kanske låta krångligt, men att göra pressgurka är