Det är alltid en del pysslande inför jul och det tycker jag är riktigt mysigt. Jag vet att julafton osv är över så detta recept känns kanske som att det kommer lite sent, men bättre sent än aldrig
Mangold tycker jag är gott och ger lite variation till ”vanlig” sallad. Lite ”matigare”. Nu kan det vara svårt att få tag på mangold men det går precis lika bra att använda Pak Choi istället
Kransekake är det jag tagit med mig från det norska julbordet ett måste bara den är så god. Den klassiska varianten är med vit kristyr men jag gjorde grön kristyr och röda marsipanrosor för att få en julig variant av det
Dagens tomte vilar upp sig inför julstressen som snart börjar. Denna lördag är Håkans jobblördag, hela långa dagen, och när han kommer hem ikväll så väntar det en god gryta på spisen
Men det är ju då som julbaket och pyntade verkligen visar sin kraft. December är här och adventsstämningen har kickat igång, trots bristen på snö och en overload av jobb
Fredag igen, friyay. Var på jobbet en sväng idag och hälsade på. Kul att träffa gänget. Passade också på att hämta ut mitt nya pass inför Liverpoolresan
Ingredienser Portioner. ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Vit chokladtryffel med apelsin och saffran, lyxigt julgodis. Idag har det gjorts julgodis nämligen lyxiga tryfflar, vita chokladtryfflar med apelsin och saffran
Lördag 2 januari Åkte ut till Jordbro och bjöd mormor och morfar på trerätters. Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag med saffran, kanel och nejlika med en klick glass och rostade pistaschnötter
Juliga kokostoppar med smak av saffran och apelsin. Därför tänkte jag idag bjuda på ett härligt och enkelt recept inför julens bakning på kokostoppar med smak av saffran och apelsin
Rödkål är en av grönsakerna som jag förknippar mest med julen. Den här salladen kan vara ett trevligt komplement på julbordet eller som tillbehör till några vegetariska biffar