Vegetariskt

Vegetariskt

  • 6 Recept
risotto med svamp

risotto med svamp

2 dl arborioris (eller annan rundkornigt ris) 1 msk gul lök, hackad (eller schalottenlök) 1 klyfta vitlök 100 g champinjoner 200 g shiitakesvamp 4 dl torrt vitt vin 4 dl kycklingbuljong (alt buljongtärning vatten) 150 g smör 100 g parmesanost, riven ev tomat
Morots- och halloumibiffar

Morots- och halloumibiffar

Biffar250 g morot 1 halloumiost, ca 200 g 2 ägg 0,75 dl ströbröd 1 krm chiliflakes salt svartpeppar, nymalen olivolja
Kikärtsbiffar med fetaost och kålsallad

Kikärtsbiffar med fetaost och kålsallad

Ingredienser Portioner. 4 4 port bulgur Biffar 2 förp kokta kikärter (à 380 g) 1 vitlöksklyfta 2 ägg 2 msk majsstärkelse 1/2 dl ströbröd 2 tsk oregano 1 tsk salt 150 g fetaost 1 msk olja Kålsallad 300 g rödkål 2 msk olivolja 1 msk vinäger 2 krm salt 1 ask färsk persilja (à 20 g) 65 g babyspenat Yoghurt 2 dl matyoghurt 1/2 tsk spiskummin 1 tsk honung Lägg till i inköpslistan
Höstig svamprisotto

Höstig svamprisotto

4 dl carnaroliris 200 g kantareller 100 g skogschampinjoner 10 g torkade trattkantareller 3 dl vitt vin 1,2 l hönsbuljong 1 schalottenlök, finhackad 2 klyfta vitlök, finhackade 100 g parmesanost, riven 50 g smör smör, till stekning salt peppar