Krämig pasta med lövbiff och champinjoner 400-500 g färsk tagliatelle 300-400 g lövbiff 8-10 skogschampinjoner 0,5 gul lök 1 röd paprika 1 gul paprika 1 klyfta vitlök 3 dl crème fraîche 2 dl vispgrädde 1 msk koncentrerad kalvfond (eller oxfond) 1,5-2 msk cognac 1 tsk rödvinsvinäger 0,5 msk färsk timjan, hackad smör, till stekning rapsolja, till stekning salt svartpeppar, nymalen www.koket.se
Kokta och sedan grillade tjocka revbensspjäll 2 kg tjocka revbensspjäll med ben. 6 vitpepparkorn. 2 lagerblad (valfritt). 1 tsk salt. 1 tsk torkad ingefära till kokning (valfritt) receptfavoriter.se
Natalies enkla revben "sött och salt" 1,5 kg revbensspjäll 1 gul lök, i klyftor 2 msk fond (eller en buljongtärning) bit ingefära 8 fasta potatisar 2 sötpotatisar 1 rödlök (stor) flingsalt 3 msk olivolja www.koket.se
Krämig och het fläskfilégryta 700 g fläskfilé. 2 tsk gochujang (koreansk chilipasta). 300 g skogschampinjoner 700 g fläskfilé 2 rödlökar, i klyftor 1 röd paprika, grovhackad 3 klyftor vitlök, finhackad 4 cm ingefära, finhackad 4 dl crème fraiche 2 dl äppeljuice 2 msk koncentrerad kalvfond 2 msk japansk soja 2 tsk sesamolja 2 tsk gochujang (koreansk chilipasta) 65 g babyspenat matolja till stekning 4 port jasminris, kokt www.koket.se