Skålla och flå tomaterna. Skär dem i små tärningar. Skala och hacka löken fint. Hacka vitlöken fint. Ta ur kärnhuset ur paprikan och skär den i små tärningar
Förvärm ugnen till 200 °C. Koka potatisen i saltat vatten ca 20 minuter. Skär bort den hårda biten på Endiverna och eventuellt några ytterblad, dela varje endiv på längden
När jag ska ha gäster på middag lagar jag gärna rätter som är lätta att laga, utan krångel och som går att förbereda dagen/dagarna innan, så jag hinner umgås i lugn och ro med gästerna utan att vara överstressad
I går kväll åt vi tapas här Under vårt tak. Det är något vi gärna äter då man kan njuta av många olika smakupplevelser samtidigt, dessutom är det enkelt att göra helt enligt Paleo
Matlagarna har två favoriter och det är Leila som bakar och kostrådgivaren Nina Ekelöf. Idag bjuder vi på ett av Ninas goda recpet Bättre kycklinggryta
. Denna snabblagade rätt gör du enklast på lövbiff. Till 4 personer har jag följande ingredienser. 300 g pasta400 g nötkött, t ex lövbiff1 gul lök2 dl crème fraiche eller 2 dl grädde1 msk oxfond100 g gorgonzola eller ädelost
Jag är en torskogillare av rang (hata blir för starkt – de går liksom ner). Jag vet inte vart det kommer ifrån, kanske skolans (fruktansvärda) kokta torsk man fick som barn
Det är så mycket annat som händer just nu som jag vill fokusera på och sen måste jag jobba på att få upp min ämnesomsättning som tagit lite stryk av alla mina dieter
Det här är en variant av en av mina favoriträtter. fylld paprika. Det går att variera i oändlighet med olika ostar, vegetarisk eller kanske med köttfärs, bulgur till eller inuti, olika kryddor och så vidare
Allt som är krämigt och därmed också onyttigt uppskattas av mig, hur kan det komma sig. Visst, jag kan också tycka att nyttigare tomatbaserade såser är goda, men gräddigt och krämigt slår det mesta
Denna italienska kycklingmiddag, är perfekt att slänga ihop på bara några minuter. Att den kallas italiensk, är för färgerna, rött, vitt och grönt (tomaterna, kycklingköttet och spenaten) att man sedan äter den med pasta gör ju att det blir hur italienskt som helst
Här har jag googlat och funnit inspiration på lite olika ställen. Broccoligratängreceptet tog jag i princip rätt av från denna sida förutom att jag tog vanlig riven ost (ej gorgonzola) och att jag hade i lite cayennepeppar i min version också
Funderar ni över helgmat. Här kommer ett superbra tips på en enkel, men så himla god helgrätt. Förra helgen gjorde vi denna fläskfilégratäng med salami, paprika och ädelost och det blev så otroligt gott
Ja, såklart måste jag ju göra en maträtt med getost när jag är för mig själv. Den här gången blev det en rätt som jag och min svägerska ofta har gjort tillsammans