Det här är mitt absolut bästa recept på kakor. Spara lite om ni vill garnera kakorna som jag gjort. Sätt över kakorna på en smörpappers klädd plåt och strö över garneringen ni sparat
Stoppa in plåten i ugnen i 8-10 minuter, ungefär tills kakorna börjar bli ljus bruna runt kanterna. Vispa ihop smör, brunt socker och vanligt socker till det slät och fluffigt
Låt kakorna kallna på plåten. De här bakade jag åt mina kollegor i början av veckan. Jag gjorde en relativt vanlig småbrödsdeg och rullade bollar av degen
Om ni får fikagäster till helgenmåste ni bjuda på de här havrekakorna enligt mina killar. Havrekakor med choklad Ingredienser200 g rumsvarmt smör2 1/2 dl socker2 1/2 dl mjöl4 1/2 dl havregryn (jag tar fullkorn)1 1/2 tsk bikarbonat2 tsk vaniljsocker100 g grovt hackad mörk chokladSå här gjorde jagRör ihop smör och sockerBlanda i resten av ingredienserna och rör ihopRulla till bollar (jag gör mina ganska stora)Lägg bollarna glest på bakplåtstäckta plåtar
) ÄppelcheesecakekakorBotten5 dl mjöl1,5 dl råsocker100 g finhackad mandel200 g kallt smörFyllning500 g philadelphiaost1,5 dl socker2 äggGarnering3 dl äppelmos1 dl mandelspånHacka ihop mjöl, socker , mandel och smör till en smuldeg
Ta ut runda kakor med vasst mått lägg dem på bakpappersklädd plåt. Ugn 200° - 225°. Smula ner jästen i en bunke,tillsätt mjölken och rör om så att jästen löser sig