Nina2 kakor

Nina2 kakor

Nötmaränger med chokladsmörkräm

Lägg ihop kakorna två och två med kräm emellan. Klicka ut smeten med en liten sked till 50 st små kakor på plåtar med bakplåtspapper
Glutenfria chokladdoppade toscabitar

Glutenfria chokladdoppade toscabitar

Här kommer det andra receptet från mitt gula Marimekko-häfte med alla bakverk och efterrätter som jag så flitigt klippt ut …Fortsätt läs »
Apelsinkakor med havregryn

Apelsinkakor med havregryn

Kakorna flyter ut under gräddningen. Låt kakorna svalna på plåten några minuter innan du flyttar över dem på galler
Frysta kolakakor

Frysta kolakakor

Lägg vaniljvispen mellan kakorna och frys dem. Servera kakorna direkt från frysen. Sätt ugen på 200 grader
Cedrokakor

Cedrokakor

Låt kakorna kallna på galler. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 min. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker pösigt

Marockanska pannkakor – Beghrir

Det har blivit en hel del bilder på mat under de här månaderna… Till frukost i helgen gjorde jag världens godaste pannkakor – bokstavligen
Små söta Whoopies!

Små söta Whoopies!

Bred på för hand med kniv eller spritsa på hälften av kakorna och tryck försiktigt dit den andra ovanpå
Choklad/banankakor

Choklad/banankakor

Ett par cm mellanrum ska det helst vara mellan kakorna och plåtarna ska vara bakpappersklädda. Sätt ugnen på 200°
Nötkolakakor

Nötkolakakor

Idag har jag och Amanda bakat de här kakorna. Med smak av rostade nötter, kola och mördeg. Behöver jag skriva att de var ljuvliga

Geishakakor

När kakorna är färdiggräddade så häll geisha i mitten på kakan. Grädda kakorna mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter
Cream kakor

Cream kakor

Ingredienser.   250 g smördeg 4 äggvitor av 100 g , 30 g mjöl, 3 x 100 g socker, 2 vaniljsocker ,750 ml mjölk, 300 ml vatten, 250 ml grädde
Ajakakor

Ajakakor

Möra kakor som smälter i munnen. Lägg samman kakorna två och två med något emellan. Sikta florsocker över kakorna
Karamellkrämskakor

Karamellkrämskakor

Stoppa in plåten i ugnen i 8-10 minuter, ungefär tills kakorna börjar bli ljus bruna runt kanterna. Vispa ihop smör, brunt socker och vanligt socker till det slät och fluffigt
Nougatfyllda småbröd

Nougatfyllda småbröd

Låt kakorna kallna på plåten. De här bakade jag åt mina kollegor i början av veckan. Jag gjorde en relativt vanlig småbrödsdeg och rullade bollar av degen
Himmelska havrekakor

Himmelska havrekakor

Om ni får fikagäster till helgenmåste ni bjuda på de här havrekakorna enligt mina killar. Havrekakor med choklad Ingredienser200 g rumsvarmt smör2 1/2 dl socker2 1/2 dl mjöl4 1/2 dl havregryn (jag tar fullkorn)1 1/2 tsk bikarbonat2 tsk vaniljsocker100 g grovt hackad mörk chokladSå här gjorde jagRör ihop smör och sockerBlanda i resten av ingredienserna och rör ihopRulla till bollar (jag gör mina ganska stora)Lägg bollarna glest på bakplåtstäckta plåtar
Äppelcheesecakekakor

Äppelcheesecakekakor

) ÄppelcheesecakekakorBotten5 dl mjöl1,5 dl råsocker100 g finhackad mandel200 g kallt smörFyllning500 g philadelphiaost1,5 dl socker2 äggGarnering3 dl äppelmos1 dl mandelspånHacka ihop mjöl, socker , mandel och smör till en smuldeg
Små ostbollar

Små ostbollar

Ta ut runda kakor med vasst mått lägg dem på bakpappersklädd plåt. Ugn 200° - 225°. Smula ner jästen i en bunke,tillsätt mjölken och rör om så att jästen löser sig
Morfars marängkakor

Morfars marängkakor

Lägg ihop kallnade kakor 2 och 2 med smörkräm emellan. Vispa äggvitorna till "hårt" skum (viktigt). Mal mandeln (behöver ej skållas)