Stekt kycklingfilé med jordnötssås och färsk svenskodlad gurka. Jordnötssås. Stek löken i smöret tills den tar lite färg, tillsätt cocosmjölk, sojasås och peppar
Tillkycklingen serverade vi potatis och grönsaker som rostats i ugn och den här goda såsen. Nåväl, i helgen åt vi kyckling och då med en supergod glaze som man blandar till och penslar kycklingen med de sista minuterna av stektiden
Om du använder lax, låt den vara till sist. Värm upp en grillpanna eller stekpanna med Kockens val och grilla kycklingen/laxen på båda sidor och stek klar i ugnen
I fredags gjorde jag en god dipp till "fredagsmyset" och dippade morotsstavar. Häll över gräddfilen i en skål, pressa eller riv ner vitlöken och pressa ner lite citron
Det sägs att vi bör äta mer grönsaker, inte bara för hälsans skull, men också med tanke på miljön, många menar att vi allra helst också borde övergå till att äta bara grönt, bli vegetarianer eller ännu bättre
Idag åt vi entrecôte (min helg) och ugnsgrönsaker. Till det gjorde jag en god röra av 2 dl avrunnen naturell yoghurt, 2 ,5 dl ajvar relish, 2 msk majonnäs, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.