2 msk
kallt vatten i minst 5 min.Koka upp vispgrädde, vaniljstång (frön och stång), strösocker, passionsfruktsjuice och köttet från frukten.Ta kastrullen från plattan och lägg i geltinblad eller gelatinpulverblandningen.Sila genom en finmaskig sil, häll upp i dessertglasen och låt stelna i minst
5 dl
vispgrädde
5 msk
mjölk
1 st
vaniljstång
250 g
hackad vit choklad
gelatinpulver
2 msk
kallt vatten i minst 5 min.Koka upp vispgrädde, mjölk och vaniljstång (frön och stång).Ta kastrullen från plattan, ta upp vaniljstången och lägg i hackad vit choklad och geletinblad/gelatinpulverblandningen och låt dem smälta tills blandningen är slät.Häll upp i dessertglasen med den stelnade (viktigt att den stelnat ordentligt!) passionsfruktspannacottan.Låt stelna i kylen i minst
1 st
ananas
3 st
passionsfrukter
3 st
lime
0,5 st
kruka mynta
1,5 dl
rårörsocker
Blanda finhackad ananas, köttet från passionsfrukter, limeskal, finhackad mynta och rårörsocker i en bunke och låt stå och dra till sig en stund i kylen.Fördela salsan över den stelnade pannacottan.
Eftersom detta blev min nyårsdessert lyxade jag till det med en hallonmousse mellan pannacottanoch hallonspegeln och serverade även ett skruvflarn för lite tuggmotstånd
Det var riktigt länge sedan jag gjorde pannacotta nu och eftersom att jag hade väldigt mycket vit choklad hemma så tänkte jag att den fick agera smaksättning
Tropisk mousse. Alla komponenter kan göras dagen innan för att sedan samma dag det skall ätas montera ihop alla tillredda komponenter på en tallrik och dekorera med färsk frukt
Och även om det va fantastiskt gott så kunde jag inte låta bli att pilla lite i receptet, lägga till några saker, ändra lite och göra det till min egna version
Ta då bara dubbel mängd kokosgrädde istället och uteslut den vanliga grädden. En pannacotta är ju ofta väldigt söt, men den här fungerar bra inom ramen för LCHF
Häll på den röda pannacottan på den svarta och låt sedan stelna i några timmar. Börja med att klippa isär döskallarna, de svarta lägger du i en hög och de röda i en
Ulrik han serverade hallonparfait till efterrätt, Micke serverade saffranspannacottaoch här hemma smaskade vi på en choklad- och Bailey's pannacotta med vit chokladmousse
Hej fredag och hej sol. Man har hela helgen framför sig och jag filurar på vad man ska hitta på för nåt gott som man ska fylla bloggen med kommande vecka
Ingredienser Portioner. 4 1 liten banan 250 g fryst mango 1 dl fryst eller färskt fruktkött från passionsfrukt 3 dl naturell yoghurt (3 %) Lägg till i inköpslistan
Ingredienser Portioner. 4 4 dl grädde 4 msk gelésocker Multi 1 vaniljstång Hallongelé 200 g hallon 1 dl vatten 6 msk gelésocker Multi Till servering vit choklad Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.