Mina favoriter

Mina favoriter

Mjukostsoppa

Nu ska jag dela med mig av mitt ultimata sopp-recept. Det går fort att göra och går att variera i alla mjukost smaker som finns
Tarte tatin och en klick grädde

Tarte tatin och en klick grädde

Lättfixad och fantastiskt god efterrätt. Tarte Tatin är en fransk klassiker i form av en frasig och söt äppelkaka

Morotskaka

I onsdags var min tur att ta med fika till jobbet, så jag gjorde en morotskaka. D Jag provade ett annat recept än förra gången, man vet ju aldrig, det kan ju förbättras

Bananmuffins

Igår såg jag att vi hade en skruttig banan som behövde användas så då blev det bananmuffins. Receptet blir 5 stycken stora muffins

Kycklingburrito

Helt supergoda kycklingburritos som jag helt hade förträngt att jag skulle langa upp receptet på. )Ibland glömmer jag att såna här bröd faktiskt går att fylla med andra saker än köttfärs

Min variant av apfelstrudel!

Svärfar och sambon har tidigare talat om dessa fantastiska apfelstrudel. Jag har själv aldrig ätit de äkta österrikiska bakverken utan passade på att göra min egna variant med sambon som provsmakare

Chokladtryffeltårta

Helt fantastiskt god tårta med massa gott i fyllningen. D Det finns hallon, grädde och tryffelkräm däri
Små chèvrepiroger

Små chèvrepiroger

Chèvreost och honung är ju en match made in heaven, och i de här små smördegspirogerna så kommer smakerna verkligen till sin rätt
Mandelmassenasse.

Mandelmassenasse.

Vi tar väl lite efterrätt också innan det är dags att sova. Idag blev det smördegsbakelser som är väldigt lätta att slänga ihop på bara sisådär 20 minuter
Enkel lammgryta

Enkel lammgryta

Det här är en enkel lammgryta som ursprungligen kommer ifrån Florens. Giuliano Bugialli har beskrivit den i The Fine Art of Italian Cooking
Smördegsinbakad fläskfilé

Smördegsinbakad fläskfilé

Det här är en rätt som Maria har gjort på sin födelsedag i många år. Vi skulle ätit den helgen efter hennes födelsedag men då var Daniel sjuk, istället åt vi den i helgen
Mer tapas!

Mer tapas!

Här kommer resten av recepten från vår tapaskväll för ett par veckor sedan. empanadas med chorizo och zucciniplättar
Mexikansk kycklingpaj

Mexikansk kycklingpaj

Vilket härligt väder det var på förmiddagen och vilken tur att vi är morgonpigga. Vi gick ut på gården och barnen åkte i vår stora kulle och hade jättekul

Inbakad lax med dragonsås

I tisdags åt vi denna goda lax som utan tvekan var den godaste laxen jag lagat. En lite lyxigare variant kanske men vi äter inte fisk på helgerna eftersom vi bara vill köpa färsk fisk

Smördegsinbakad fläskfilé

Igår kom jag fram till Mora där jag nu ska vara i 1 1/2 månad och ha praktik. Det känns riktigt bra Jag har inte hunnit laga någon riktig mat än så länge men här kommer en rätt jag lagade förra veckan
Äppelpaj med mandelfyllning

Äppelpaj med mandelfyllning

Ännu ett förslag på äppelkaka. Väldigt god fyllning som får fin smak av rivet citronskal. Utkavlad smördeg125g Smör 125g Mandelmassa125g Strösocker3 Äggulor4-5 ÄpplenRivet skal från en halv citron
Piroger med köttfärsfyllning

Piroger med köttfärsfyllning

Ja, nu kör vi tydligen ett köttfärstema här i bloggen. Ska det gå snabbt, så är de här pirogerna perfekta
Färskpotatispaj

Färskpotatispaj

Väl hemma googlade jag lite på detta och hittade snabbt svar på mina funderingar - vårlök är en oätlig blomma