Jomen se på sjutton, det kommer ett inlägg - ja till och med ett recept. Jag hade vänner hemma på en vårbuffé i går och en av väninnorna föll för linssalladen jag gjort på puylinser
Denna dressing gjorde jag till smarriga laxburgare med bröd. Det är lite sting i den från chilin och sötma från mangon, vilket ger en perfekt kombination
Idag är det alla hjärtans dag och jag hoppas att alla läsare har haft en bra dag. Dagen firades med en trerätters meny tillsammans med bästa sällskapet
Man kanske inte kan blogga om något så enkelt som en sallad men när man just nu sitter på ett försenat SJ tåg kan man ju alltid drömma om lite mat att stoppa i sig
Här kommer receptet på den dressing/sås vi åt till det grillade härom dagen. Den passar till både vegetariskt (tycker jag) och till kött (tycker Peter)
Blanda alla ingredienser i en lämplig skål då det går lätt att röra om utan att man spiller. Häll försiktigt i olivoljan i omgångar samtidigt som du rör
1. Börja med att rosta sesamfröna i en torr panna på medelhög värme tills fröna blir gyllenbruna. 2. Blanda i soja, pressad limejuice, pressad vitlök och sesamolja i en bunke
Den här dressingen passar utmärk till både kalla blandsallader och till varma grönsaker som till exempel broccoli, mangold, spenat, sockerärtor, sparris och haricoverts