Jag har gjort äppelmos tidigare men denna gången ville jag testa att utesluta sockret, jag tog istället Icas sötströ, smaksatte med kanel och vaniljpulver
Vet du att du kan göra äppelmos på cirka fem minuter. Och med det sagt finns det inte längre någon anledning att köpa äppelmos i affären - de är bara fulla med socker, och din hemmagjorda kommer smaka bättre
Vi hann också med att göra eget äppelmos och det blev riktigt bra. Jag använder, som ni kanske vet vid det här laget, mycket osötat äppelmos i min bakning
Att ha en allergi eller intolerans mot vissa livsmedel kan vara knepigt. På senaste år har det kommit fler och fler alternativ i butikerna och det märks att efterfrågan är stor
Gör must av äpplen. Själv använde jag min råsaftcentrifug men det går säkert lika bra att riva äpplen på rivjärn och sedan sila genom silduk, det som eftersträvas är en juice utan kärnor eller fruktkött
Lägg ner alla ingedienserna utom kokosen i matberedaren och kör på full fart tills smeten är jämn. Om smeten känns torr kan man ha i lite vatten eller lite mer kaffe
Här kommer receptet på tårtan jag gjorde till Inga-Lisas 1-års kalas. Jag fyllde min tårta med hallon/blåbär/grädde och garnerade med kokosflarn och krossad mandel… såhär i efterhand önskar jag att det hade funnits färska jordgubbar i affären som jag kunde ha garnerat med för det hade nog verkligen lyft den här tårtan
Till efterrätt fanns det vattenmelon, ost & kex för de som ville ha det och sist men inte minst. Sockerfri citron & limesorbet4-6 portioner4 dl vatten2 dl Stevia strö el Sukrin1 dl citronjuice1 dl limejuice2 äggvitorValfritt
Sockerfri Kladdkaka ca 8 portioner. Ibland vill man kunna njuta av något gott utan att känna sig onyttig, vad passar då bättre än en kladdkaka helt fri från tillsatt socker och som ändå smakar gudomligt
Nu har jag bakat den ena sockerfria och mjölfria muffinsen efter den andra här och jag har väl inte riktigt hoppat högt av smaksensation än, men jag kommer allt närmare
De har också en grym romsås men den fick jag hoppa över nu när jag dietar så jag gjorde en egen sås på kesella, röd lök, dill, citron, stenbitsrom, salt & peppar
Jag föredrar att göra ett sockerfritt alternativ och brownies har nu blivit en stor favorit. Jag gör en typ av raw sockerfria brownies och gör sedan lite av den choklad jag brukar göra chokladbräck med och använder som glasyr
Jag googlade lite och hittade ett spännande recept på Jordnötschokladbollar hos Baka sockerfritt. Det stod en halv burk jordnötssmör längst in i kylen och med 2 ½ vecka kvar till flytten, behövde jag använda den till något
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.